Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2020 16:12
Čas čtení 0:55
Matej Krajčovič

The Mountain z Game of Thrones přijme denně 10 tisíc kalorií v 6 jídlech. Takto se stravuje nejsilnější muž planety

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Hafthor Júlíus Björnsson je možno nejsilnějším mužem planety. Měří 205 centimetrů a váží 193 kilo.

Islanďan Hafthor Júlíus Björnsson, kterého jsi určitě nemohl přehlédnout v seriálu Game of Thrones, kde ztvárnil postavu The Mountain, je pořádně velkým a silným mužem.

Doporučeno
Nový světový rekord! The Mountain z Game of Thrones zvedl 501 kg na mrtvý tah Nový světový rekord! The Mountain z Game of Thrones zvedl 501 kg na mrtvý tah 2. května 2020 20:36

Většina informací hovoří o tom, že měří až 205 centimetrů a váží 193 kilogramů. Není divu, že kromě hereckých epizod se věnuje i soutěžení v sérii World's Strongest Man, kterou v roce 2018 i vyhrál.

Björnsson před pár dny pokořil světový rekord v mrtvém tahu, kdy zvedl rovných 501 kilogramů. Ve vzduchu tuto váhu udržel dvě sekundy.

Server LadBible při této příležitosti opět zveřejnil starší video, které dává nahlédnout do silákova jídelníčku.

Asi ti je jasné, že veganem rozhodně nebude. Denně spořádá až 10 tisíc kalorií (41 840 kJ), což je více než čtyřnásobek hodnot, které by měl podle tabulek přijmout běžný muž.

Doporučeno
The Mountain se v ringu popere s Eddiem Hallem, jehož rekord v mrtvém tahu překonal, když zvedl 501 kg The Mountain se v ringu popere s Eddiem Hallem, jehož rekord v mrtvém tahu překonal, když zvedl 501 kg 4. května 2020 18:52

„Je sedm hodin ráno a na talíři mám 6 vajíček, hodně slaniny a tři francouzské toasty,“ popisuje svou snídani.

o půl desáté ale přichází další jídlo, tentokrát rýže kvůli sacharidům, špenát a bizoní maso. Jeho další tři jídla dne jsou v podstatě stejná, jen jednou přibude trochu více zeleniny.

Šestý a poslední pokrm si dával v restauraci s rodinou, kde přibyl i cheat meal v podobě steaku, brambor a hranolek. Šlo přitom o netréninkový den, Björnsson si tak dával pouze několik 10minutových procházek, aby pomohl rozjet své trávení.

The Mountain se nyní chystá na boxerský zápas s Eddie Hallem, který rekord v mrtvém tahu držel až do minulého týdne. Bjorssön ho překonal o jediný kilogram.

Domů
Sdílet
Diskuse