Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2020 14:44
Čas čtení 0:59
Martin Mičuda

Audi RS Q8 dostalo 900 koní a brutální bodykit. Vznikne jen 10 kusů, každý s cenou 7,7 milionu korun

Audi RS Q8 dostalo 900 koní a brutální bodykit. Vznikne jen 10 kusů, každý s cenou 7,7 milionu korun
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.manhart-performance.de/en/our-brands/audi/manhart-rq-900/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">manhart-performance.de</a>
TECH
Uložit Uložené

Manhart upravuje nejextrémnější SUV od Audi.

Audi loni představilo své první velké SUV s dodatkem RS. Světe div se, pod kapotou stylové Q8 se totiž kromě naftového osmiválce uhnízdila i čtyřlitrová benzínová V8 s výkonem až 441 kW / 600 koní. RS Q8 je tak vůbec nejdražší, nejvýkonnější a nejrychlejší SUV se čtyřmi kruhy na kapotě. 

Obrovské auto se dokáže katapultovat z 0 na 100 km/h jen za 3,8 sekundy, uhánět přitom dokáže rychlostí až 305 km/h. Tuningová společnost Manhart však přichází s extrémní úpravou, která navýšila výkon o dalších 221 kW / 300 koní.

Audi RS Q8 dostalo 900 koní a brutálny bodykit. Vznikne len 10 kusov, každý s cenou 280-tisíc €
Zdroj: www.manhart-performance.de

Model nesoucí název RQ 900 jasně naznačuje, kolik koní se nachází pod kapotou – 662 kW / 900 koní a 1 080 Nm. Za zvýšeným výkonem lze hledat nová, ještě větší turba, úpravu v řídící jednotce, vylepšené chlazení, výfukové potrubí, nasávání i přemapované chování osmistupňové automatické převodovky. Bohužel žádné rychlostní parametry nám úpravce zatím neposkytuje. Je ale jasné, že RQ 900 bude schopna vystřelit na stovku za přibližně 3 sekundy.

Doporučeno
Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu 19. dubna 2020 15:13

Manhart si dal následně záležet i na designové stránce, protože RS Q8-Mick ještě pořádně přiostřil. Podvozek snížily o 3 centimetry, rozvor rozšířil o 6 centimetrů, zatímco celek stojí na obrovských 23" discích. Už v sérii velmi atraktivní karoserii doplňují firemní karbonové nástavce, které mají zlepšit aerodynamiku. 

Exteriér se nese v černo-zlatém provedení, jinak tomu není ani v interiéru, kde jsou obdobně zbarvené jednotlivé detaily a prošívání. Samozřejmě nechybí početně zastoupená kůže či Alcantara. Zajímavě vyzní i standardní chromové prvky, které se podle preferencí zákazníka mohou zabalit do zlatého nebo tmavě šedého obalu. Manhart plánuje upravit jen 10 exemplářů, každý z nich bude přitom stát mastných 280 tisíc € (zhruba 7,7 milionu korun).

Zpět
Sdílet
Diskuse