Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2020 12:23
Čas čtení 0:54
Richard Balog

Dva domy, srnky a stromy. Víkendová chalupa z Jihočeského kraje představuje dokonalý únik z ruchu velkoměsta

Dva domy, srnky a stromy. Víkendová chalupa z Jihočeského kraje představuje dokonalý únik z ruchu velkoměsta
Zdroj: BoysPlayNice
KULTURA
Uložit Uložené

Rozsáhlá rekonstrukce starého venkovského domu trvala 4 roky, ale výsledek patří mezi to nejlepší, co jsme kdy viděli.

V poslední době se lidé stále častěji začínají ohlížet po koupi nemovitosti mimo ruch velkoměst. Většinou přitom jde o víkendová sídla, ve kterých dokáží vypnout a přijít na nové myšlenky, což je i případ majitelů tohoto nádherného útočiště uprostřed přírody. 

Projekt s názvem „Dva domy, srnky a stromy“ nese rukopis české architektky Lenky Mikové, a to značí přímou integraci nemovitosti do přírody Jihočeského kraje.

Doporučeno
Celočerná fasáda s posuvnými moduly, vnitřní bazén, ale také naprosté soukromí. Nahlédněte s námi do tohoto sídla ve Varšavě  Celočerná fasáda s posuvnými moduly, vnitřní bazén, ale také naprosté soukromí. Nahlédněte s námi do tohoto sídla ve Varšavě 10. května 2020 11:51

Autentické a tradiční – přibližně takto bychom mohli charakterizovat dílo sestávající ze dvou samostatně stojících budov, jejichž podlahová plocha představuje velmi příjemných 365 metrů čtverečních. Od prvotních návrhů až po finální úpravy nejmenších detailů rekonstrukce trvala přibližně 4 roky, což je vidět na první pohled. Každý kout objektu je totiž dokonale promyšlený a vše spolu hraje na jedničku s hvězdičkou.

Přírodní materiály jako dřevo, kámen či hlína a jejich ruční opracování vnáší do stavby nedokonalost, která se stává zásadním aspektem projektu. Návrh už od začátku bral v potaz nepřesnosti, měnící se tvar a postupné stárnutí…

Dualita obou nemovitostí se nese celým projektem, přičemž jejich odlišný charakter a jejich původní využití se promítají i do nového obydlí, respektive celkového přístupu k rekonstrukci. Zatímco roubená chalupa je zařízena jako hlavní dům pro majitele a zůstala uzavřená, tmavší a intimnější, tak stodola slouží jako letní obývací pokoj, prostor pro hosty a zároveň technické zázemí. 

Lepší pohled si už ovšem dokážeš vytvořit na základě následující série fotografií od šikovných BoysPlayNice.

Domů
Sdílet
Diskuse