Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2020 7:24
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

Na dovolené ve Španělsku tě nově čeká karanténa na 14 dní. Vláda nařídila izolaci i turistům

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Španělsko je jednou z nejoblíbenějších letních destinací.

Pokud by ses navzdory pandemii koronaviru chtěl vydat na dovolenou do Španělska, budeš muset od 15. května podstoupit čtrnáctidenní karanténu.

Španělská vláda zavádí pro zahraniční cestující a turisty nové nařízení, podle kterého budou muset od 15. května zůstat v domácí karanténě předtím, než se budou moci vydat poznávat zemi, informuje El País.

I samotné poznávání však bude komplikované, protože v zemi stále trvá nouzový stav až do 24. května a aktuálně se diskutuje o tom, zda je třeba jej prodloužit. Obvykle se nouzový stav ve Španělsku prodlužoval po dvou týdnech, a tak je možné, že nařízení podstoupit karanténu bude teoreticky platit až do první poloviny června.

Dovolenka v Španielsku sa komplikuje, po príchode budú musieť turisti podstúpiť 14-dňovú karanténu
Zdroj: Pixabay

Dosud platilo nařízení podstoupit domácí karanténu pouze pro španělské navrátilce vracející se do vlasti či rezidenty Španělska vracející se domů z Itálie, nyní se ale vláda rozhodla aplikovat ho i na turisty.

V domácí karanténě přitom můžeš zůstat i v pronajatém apartmánu či domě, vyjít z ní je možné pouze ve výjimečných případech – můžeš si nakoupit potraviny a léky či vyhledat lékařskou pomoc.

Doporučeno
10 nejočekávanějších her léta 2020. Kvůli nim se vyplatí koupit si PS4 i Xbox One 10 nejočekávanějších her léta 2020. Kvůli nim se vyplatí koupit si PS4 i Xbox One 12. května 2020 12:30

Izolovaní však nebudou muset zůstávat přeshraniční pracovníci, řidiči kamionů, zdravotníci směřující do práce či posádky letadel. Tyto výjimky platí pouze v případě, že dotyčné osoby nebyly v kontaktu s pacienty pozitivními na onemocnění Covid-19.

Domů
Sdílet
Diskuse