Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2020 22:33
Čas čtení 1:30
Matej Krajčovič

Elon Musk prý nutí zaměstnance Tesly chodit do práce i přes koronavirus, Twitter je nechá doma už navždy

TECH TWITTER
Uložit Uložené

Twitter chce zřejmě nadobro opustit model kanceláří.

Jak je na tom tvůj zaměstnavatel v souvislosti s ústupem pandemie nového koronaviru? The Guardian naznačuje, že americká automobilka Tesla chce své lidi vidět za výrobními linkami co nejdříve.

K deníku se totiž dostaly e-maily, které manažeři továrny ve Fremontu poslali svým zaměstnancům: „Pokud se necítíte komfortně s návratem do práce, můžete zůstat doma a být na neplacené dovolené.“

Elon Musk vraj núti zamestnacov Tesly chodiť do práce aj napriek koronavírusu, Twitter ich nechá doma už navždy
Zdroj: TASR/AP

Problémem je však to, že v celé Kalifornii nadále platí nařízení, které lidem přikazuje zůstat doma a vycházet pouze v nezbytných případech.

„Zkoušejí nátlak a odstrašující taktiky, říkají, že když nepřijdete, nedostanete dávku v nezaměstnanosti (finanční podporu pro firmy a lidi zasažené krizí, pozn. red),“ řekl Guardianu jeden ze zaměstnanců s tím, že nepřijde, dokud nařízení o karanténních opatřeních nezruší příslušné úřady.

Doporučeno
10 nejočekávanějších her léta 2020. Kvůli nim se vyplatí koupit si PS4 i Xbox One 10 nejočekávanějších her léta 2020. Kvůli nim se vyplatí koupit si PS4 i Xbox One 12. května 2020 12:30

CNN dokonce uvádí, že Elon Musk se rozhodl restartovat výrobu v Tesle navzdory jasnému zákazu platnému v Alameda County, kde továrna sídlí. Miliardář a CEO automobilky však nařízení považuje za příliš přísné a protiústavní, kraj Alameda dokonce v této souvislosti zažaloval.

Domů
Sdílet
Diskuse