Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2020 19:34
Čas čtení 1:45
Tímea Krauszová

Řecko v sobotu otevírá pláže, platit budou velmi přísné podmínky: Žádné čerstvé jídlo, žádný alkohol a minimum lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nebo, jak tomu říkáme my, perfektní sobotní den na pláži.

Od soboty ráno budou všechny řecké pláže znovu otevřené. Rozhodla tak řecká vláda v rámci postupného uvolňování opatření proti koronaviru. Tento víkend očekává exotická země téměř čtyřicetistupňová horka, podle místních médií je právě počasí motivačním faktorem, proč pláže už otevřou. Budou však platit velmi přísné podmínky.

Doporučeno
Po rozhovoru může koronavirus ve vzduchu zůstat až 8 minut Po rozhovoru může koronavirus ve vzduchu zůstat až 8 minut 14. května 2020 18:18

Žádné čerstvé jídlo, žádný alkohol a jen dva pod jedním slunečníkem

Řecko začalo 42 dní po zavedení postupně uvolňovat koronavirová omezující opatření. Některé pláže zaplnili lidé už minulý víkend, když bylo povoleno plavání, informuje portál Keep Talking Greece. Země se ale nyní připravuje na velká víkendová horka. Vláda chce zabránit tomu, aby lidé cestovali po zemi ve snaze najít si místečko na vzdálenější pláži, proto je od soboty otevírá všechny. Má to však háček: lidé musí dodržovat přísná opatření.

Maximální počet lidí na pláži je 40 osob na 1000 metrů čtverečních, přičemž mezi jednotlivými slunečníky musí být vzdálenost alespoň 4 metry. Počet lidí na placených plážích budou muset poctivě zapisovat u vstupů. Pod jedním slunečníkem smí být jen dvě lehátka (výjimku mají rodiny s dětmi).

Domů
Sdílet
Diskuse