Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2020 13:57
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Slovinsko otevírá hranice. Oficiálně tam vyhlásili konec epidemie Covid-19

NEWS KORONAVIRUS SLOVINSKO
Uložit Uložené

Evropská země se znovu otevírá i okolním státům.

Slovinsko od začátku výborně zvládalo pandemii koronaviru, což se projevilo na počtu nakažených i obětí onemocnění Covid-19. Díky vhodně zvoleným opatřením se situace za poslední dva týdny zlepšila natolik, že slovinská vláda ve čtvrtek oznámila oficiální konec epidemie, upozorňuje Euractiv.

Za posledních 14 dní se totiž v zemi nakazilo jen 7 lidí. Předseda tamní vlády Janez Janša ve čtvrtek prohlásil, že Slovinsko epidemii drželo v mezích během dvou měsíců.

Díky tomu aktuální situace umožňuje zrušit stav epidemie, což znamená pozitivní zprávy i pro rekreanty. Slovinsko na základě tohoto rozhodnutí otevírá hranice.

V Slovinsku oficiálne skončila epidémia Covid-19. Otvárajú sa aj hranice
Zdroj: Wikimedia Commons

Pokud do země dorazíš z Evropské unie, nebudeš se muset podrobit povinné karanténě, ale v případě příjezdu ze třetích zemí je izolace stále povinná. Bude trvat standardních 14 dní.

Doporučeno
Řecko v sobotu otevírá pláže, platit budou velmi přísné podmínky: Žádné čerstvé jídlo, žádný alkohol a minimum lidí Řecko v sobotu otevírá pláže, platit budou velmi přísné podmínky: Žádné čerstvé jídlo, žádný alkohol a minimum lidí 14. května 2020 19:34

Navzdory otevření země ale nebudou na hraničních přechodech vpouštět žádného cestujícího projevujícího příznaky koronaviru. I nadále budou platit zvýšená hygienická opatření, nošení roušek na tváři i dezinfekce rukou.

Za týden už na Slovince budou čekat otevřená nákupní centra i hotely, takže letní sezóna bude moci začít asi v běžném čase.

Domů
Sdílet
Diskuse