Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2020 9:07
Čas čtení 0:44
Tina Hamarova

Do kavárny pouze s plováky na hlavě. Německá kavárna vyřešila problém s povinnými rozestupy

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Místo značek na zemi si lidé v kavárně musí jednoduše nasadit čepici s „vrtulí“ z plovacích nudlí

I Německo postupně otevírá podniky. V kavárně Rothe ve městě Schwerin si mohou jít spolu sednout i čtyři lidé. Při vstupu si však budeš muset vzít čepici, na níž jsou připevněny plovací nudle, které zaručí dostatečnou vzdálenost od ostatních.

Terasy kaváren a restauraci jsou v Německu otevřeny již od minulé soboty. O netradiční pomůcce při povinném rozestupu lidí během pandemie informoval web CNN.

„Dnešek se nese ve znamení měření vzdáleností,“ napsala na facebookovou stránku mejitelka kavárny Jaqueline Rothe.

„Byl to perfektní nápad, všichni se u toho dobře baví a naši zákazníci se do toho skutečně zapojují. Ukázalo to, jak je ve skutečnosti těžké udržet vzdálenost 1,5 metru,“ dodala Jaqueline. Překvapilo ji, jak zájem vyvolala fotografie po celém světě.

Doporučeno
Neuvěřitelný příběh MMA bojovníka, který se narodil jen s jednou rukou. Roky ho nikdo nedokázal porazit Neuvěřitelný příběh MMA bojovníka, který se narodil jen s jednou rukou. Roky ho nikdo nedokázal porazit 15. května 2020 13:32

Podobný nápad měli i před měsícem v Číně, kdy škola ve městě Hangzhou chtěla, aby se děti k sobě nepřibližovaly, školáci museli chodit do tříd v kloboucích s metrovými tyčemi na hlavách.

Inspirovali se tehdy ve vlastní historii. Císař Taizé z dynastie Song totiž zavedl nošení takových klobouků na ranních setkáních, aby zabránil ministrům se proti němu tajně spiknout.

Domů
Sdílet
Diskuse