Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2020 15:06
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Zloděj okradl v Brně opilého muže, který podřimoval vestoje. Při činu jej zachytila kamera

NEWS BRNO ČESKO
Uložit Uložené

Na svobodě se dlouho neohřál.

Strážník, který ze soboty na neděli obsluhoval bezpečnostní kamerový systém v podchodu u brněnského hlavního nádraží, se nejspíš nestačil divit, co se to před jeho očima děje. V jedné z uliček totiž podřimoval vestoje muž a opíral se o kamenný obklad zdi. Posléze jej spatřil zloděj, jenž si nejspíš kamer nevšiml, pro kterého se vrávorající spáč stal lehkou obětí. S lupem se však daleko nedostal, hlídka jej dostihla a zatkla.

Doporučeno
Sir Nicholas Winton v Praze zachránil stovky dětí od jisté smrti. K hrdinovi druhé světové války odkazuje dnešní Google Doodle Sir Nicholas Winton v Praze zachránil stovky dětí od jisté smrti. K hrdinovi druhé světové války odkazuje dnešní Google Doodle 19. května 2020 13:03

Sedmadvacetiletý muž, procházející podchodem u brněnského hlavního nádraží, byl tak unavený, že nezvládl přijít domů, a usnul u zdi v jedné z uliček. Před třetí hodinou ranní si jej všiml kolemjdoucí, který se rozhodl situace využít

„Hned jak muže spatřil, rozhlédl se kolem sebe, krátce se na vyčerpaného chodce zadíval a když se znovu ujistil, že jsou v podchodu sami, začal mu prohmatávat oblečení. Při hledání cenností zezadu nadzvedával spícímu muži bundu a sahal mu do kapes. V jedné z nich nakonec objevil peněženku, vytáhl ji a rychlou chůzí se s ní vydal pryč,“ popsal jednání třiatřicetiletého muže mluvčí policie Jakub Ghanem.

Z ukradené peněženky se ale lapka dlouho neradoval. Hlídka městské policie jej dostihla po třech minutách na blízkém parkovišti v Uhelné ulici. „Ke kapesní krádeži se přiznal a strážníci ho jako důvodně podezřelého z trestného činu předali policistům. Peněženku našla hlídka městské policie odhozenou v trávě opodál,“ doplnil Ghanem.

Doporučeno
Seřadili jsme 20 nejlepších tracků z české #Hot16Challenge2 Seřadili jsme 20 nejlepších tracků z české #Hot16Challenge2 19. května 2020 7:49

Policisté se pak s peněženkou vrátili ke spícímu muži, který u zdi pořád stál. Když se jej strážníci zeptali, jestli mu něco nechybí, nebyl schopen odpovědět„Takže chybí vám peněženka s dokladama,“ vysvobodil zmateného muže ze situace filmující strážník, na což mu okradený odpověděl. „Jo jo, s dokladama určitě.“ Zloděj byl kvůli podezření z trestného činu předán Policii České republiky.

Domů
Sdílet
Diskuse