Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. května 2020 9:09
Čas čtení 0:59
Tímea Krauszová

Při pohřbu se rozbila rakev. Jeden z hrobníků spolu s mrtvolou spadl rovnou do hrobu

NEWS
Uložit Uložené

Pozůstalí na hrobníky podali trestní oznámení.

Pozůstalí jsou naštvaní a šokovaní. Při pohřbu 52leté ženy, která podlehla zdlouhavé a těžké nemoci, si prožili ukrutné chvíle. Hrobařům vypadla rakev z rukou a rozbila se. Mrtovla se z ní vykutálela přímo do hrobu. Aby toho ale nebylo málo, spolu s ní spadl i jeden z hrobníků. Pobouřený syn o zážitku vyprávěl maďarskému portálu Blikk a na hrobníky už stihl i podat trestní oznámení.

Mrtvola jim vypadla z rakve rovnou do hrobu

„Ještě pořád se nedokážu vzpamatovat,“ řekl pro Blikk Zsolt Palocz, syn zesnulé ženy. „Nestačilo, že jsme mamku ztratili v mladém věku, bylo jí 52 let – po dlouhém a závažném onemocnění – ještě jsme se museli dívat na to, jak ji a spolu s ní i celou rodinu zneuctili na pohřbu.“

K incidentu došlo v obci Jászfényszaru, přibližně 70 kilometrů severně od hlavního města Maďarska. Podle vyprávění zarmouceného syna jeden z hrobníků rakev pustil, a ta spadla na zem. Rozbila se a pozůstatky jeho matky spadly přímo do hrobu. Spadl i jeden z hrobníků. Podle Palocza prožívali pekelná muka a velmi se na hrobníky rozhněvali.

Ti je odehnali, dokud ženu řádně nepochovali. Teprve pak se rodina mohla k místu odpočinku vrátit. Všechno už bylo v pořádku, ale hněv je neopustil a rozhodli se podat trestní oznámení. „Doufám, že pořádně potrestají toho, kdo toto udělal s mojí mamkou,“ rozplakal se syn.

Správce hřbitova pro Blikk přiznal, že o chybě ví. Z mediálního zájmu je ale unavený a tvrdí, že rodina značně zveličuje. Nechtěl ale věc více komentovat, prý kvůli tomu nemůže spát a každý si má věřit tomu, čemu chce.

Doporučeno
Jan Pavel II. byl prohlášen svatým, přežil dva atentáty a brojil proti manželství homosexuálů či antikoncepci Jan Pavel II. byl prohlášen svatým, přežil dva atentáty a brojil proti manželství homosexuálů či antikoncepci 18. května 2020 8:35
Domů
Sdílet
Diskuse