Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2020 9:53
Čas čtení 0:49
Tímea Krauszová

Nechtěl jsem médiím dopřát radost, aby mě viděla s rouškou. Prezident Trump se nechtěl nechat vyfotit s ochranou obličeje

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Americký prezident se poprvé objevil na veřejnosti s rouškou. Nedobrovolně.

Americký prezident Donald Trump měl při návštěvě továren Fordu během soukromé prohlídky na sobě roušku. Jakmile ho však mohli fotit i reportéři, sundal si ji. Označil ji za zbytečnou, protože všichni v okolí byli testováni, píše NPR.

Nechtěl jsem médiím dopřát radost, aby mě viděla s rouškou

Dílny Ford ve státě Michigan během aktuální pandemie vyrábějí zdravotnické prostředky. Navštívil ji i prezident Trump, který se redaktorům přiznal, že si nakrátko nasadil roušku. Navzdory jeho snaze se ho fotografům podařilo zachytit i s tmavomodrou rouškou.

Prezident už déle čelí kritice, že ochranné pomůcky vůbec nevyužívá v přítomnosti médií. Jeho tým a on samotný argumentují, že je nepotřebuje. Trump a jeho nejbližší pracovníci jsou pravidelně testováni.

„Měl jsem roušku před chvílí. V zadní části fabriky. Nechtěl jsem médiím dopřát tu radost, aby to viděla.“ Podle NPR měl na sobě i ochranné brýle. Trvali na tom zástupci firmy, když mu umožnili soukromou prohlídku. Na jejím konci si roušku sundal a později se s lidmi už bavil bez ní – ačkoliv ostatní je poctivě nosili.

Domů
Sdílet
Diskuse