Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2020 13:24
Čas čtení 1:38
Tímea Krauszová

J. K. Rowling překvapila fanoušky. Na sociální síti odhalila pravdu o původu Harryho Pottera

NEWS J.K. ROWLING
Uložit Uložené

Knižní série, ne Pottera samotného.

Řada kaváren a podniků ve skotském Edinburghu ze série o mladém čarodějovi profituje. Fanoušci knižní série v houfech navštěvují místa, na kterých J. K. Rowling začala psát román, který jí přinesl slávu a nám našeho milovaného Harryho. 

Některé proto šokovaly informace, které začala sdílet na svém Twitteru. „První cihly bradavického hradu jsem položila v pronajatém bytě na Clapham Junction,“ napsala.

Fanoušci jsou v šoku

Majitel Elephant House v Edinburghu už léta o svém podniku tvrdí, že je skutečným rodištěm Harryho Pottera. Rowling tam prý napsala první řádky série. Jeden nadšený fanoušek se o fotku místa podělil na Twitteru, nadšený z toho, že mohl na vlastní oči vidět původ jeho oblíbené knížky. Označil i spisovatelku, která mu zničila jakékoliv iluze.

„Přemýšlela jsem, že na svých stránkách vytvořím sekci o všech údajných inspiracích a rodištích Pottera. Roky předtím, než jsem vstoupila do této kavárny, jsem už Pottera psala, takže není jeho rodištěm. Ale opravdu jsem na tomto místě psala, takže jim odpouštím,“ napsala autorka v odpovědi do vlákna.

V dalším příspěvku přidala fotku tzv. Harry Potter knihovny v Portu. „Nikdy jsem toto knihkupectví nenavštívila. Ani jsem nevěděla, že existuje!“

Takových míst je na světě nespočet. Nesmíš tedy jen podlehnout marketingu, přestože jakékoli místo, kde se mudlové a čarodějové v míru setkají a společně se radují z oblíbených knih, jistě Rowling přináší radost.

Aby to ale bylo jasné: první řádky o malém čaroději napsala u sebe doma, v pronajatém bytě na Clapham Junction. Poprvé ji ale myšlenka napadla ve vlaku z Manchesteru do Londýna. Stačí sledovat její Twitter a tyto informace ti neuniknou – ačkoli hrozí, že z některých jejích pokusů o vysvětlení potterovských teorií tě rozbolí hlava.

Doporučeno
Myslíš si, že znáš Harryho Pottera? Tyto postavy ve filmech nikdy nebyly, zná je jen pravý fanoušek Myslíš si, že znáš Harryho Pottera? Tyto postavy ve filmech nikdy nebyly, zná je jen pravý fanoušek 21. května 2020 9:59
Domů
Sdílet
Diskuse