Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2020 21:14
Čas čtení 0:37
Tina Hamarova

Francouzi vyřešili bezpečnou vzdálenost na plážích. Musíš si zarezervovat povinnou rezervaci v ohrádce

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na pláži v La Grande-Motte se můžeš opalovat pouze v prostoru, který je ohraničený lany maximálně 3 hodiny denně.

Francie se po dlouhých měsících boje s koronavirem postupně opět otevírá. Platí to i pro pláže na jihu Francie. Protože situace ale stále není na 100 % bezpečná, místní samospráva vymyslela šikovný systém lidského odstupu.

Každý, kdo se chce přijít na pláž slunit, si musí předem zamluvit místo vyhrazené lany. Platí na tři hodiny a v jednom „chlívku“ může být spolu nejvýše 6 lidí z jedné domácnosti.

Francúzi vyriešili bezpečnú vzdialenosť na plážach. Musíš si zajednať povinnú rezerváciu v ohrádke
Zdroj: Twitter/ NBC News

Francúzi vyriešili bezpečnú vzdialenosť na plážach. Musíš si zajednať povinnú rezerváciu v ohrádke
Zdroj: Twitter/The Philippine Star

Celkově pláž nabízí 66 takových oddělených míst, od chvíle, kdy minulý týden spustila bookovací systém, jsou non-stop plné. 

„Žádné cigarety, jídlo ani alkoholické nápoje nejsou povoleny. Musíte respektovat směr provozu, abyste si nekřížili cestu s jinými návštěvníky,“ říká podle francouzského rozhlasu každému návštěvníkovi muž u vchodu.

Doporučeno
Konec vyhrazené nákupní doby pro seniory. Od zítřka už mohou do potravin mezi 8. a 10. hodinou i lidé pod 65 let Konec vyhrazené nákupní doby pro seniory. Od zítřka už mohou do potravin mezi 8. a 10. hodinou i lidé pod 65 let 25. května 2020 16:34

 

„Měla jsem velké štěstí, že jsem tam přišla brzy ráno, protože za dvě hodiny byla všechna místa vyhrazená,“ řekla jedna žena.

„Jít se vykoupat, oschnout na slunci a opalovat se je úplná relaxace, moc jsme se na to těšili,“ řekl další muž.

Domů
Sdílet
Diskuse