Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. května 2020 11:54
Čas čtení 0:59
Dominik Vetrák

Christopher Nolan nechal pro film vybuchnout skutečný Boeing 747. Tenet se snaží natočit s minimem počítačových triků

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Christopher Nolan nenávidí letadla.

Před pár dny jsme se konečně dočkali druhého traileru na Tenet, nejnovější film režiséra Christophera Nolana. Jeho vizionářský rukopis má znovu do kin přinést netradiční a nesmírně kvalitní počin. O detailech z natáčení nám v rozhovoru vyprávěl Martin Semerád, který na filmu pracoval jako automobilový kaskadér. Nolan se snaží vyhýbat počítačovým trikům, využívá reálné exploze, akční scény a podobně. Nikomu jinému by asi nedovolili vyhodit do vzduchu tolik letadel.

Doporučeno
Kaskadér Martin: Robert Pattinson s námi chodil na drink, nikdo se nechoval jako primadona (Rozhovor) Kaskadér Martin: Robert Pattinson s námi chodil na drink, nikdo se nechoval jako primadona (Rozhovor) 24. května 2020 10:22

Jedno zničil v Dark Knight Rises, další v Dunkirku a podle herce z Tenet, Johna Davida Washingtona, zničil skutečné letadlo i při natáčení sci-fi novinky. Herec to prozradil v rozhovoru pro Cinema Blend. Vzpomíná na moment, kdy všichni herci a štáb sledovali, jak si to Boeing 747 namířil do skutečné budovy a vybuchl. Šlo prý o epický zážitek.

Christopher Nolan nechal pre Tenet vybuchnúť skutočný Boeing 747. Film sa snaží natočiť s minimum počítačových trikov
Zdroj: Warner Bros

Zbytek traileru rovněž potvrzuje, že půjde o nesmírně akční film s množstvím trikových sekvencí, výbuchů a sci-fi pasáží. Tenet je jednoduše třeba vidět v kině. Měl by být prvním blockbusterem po koronaviru, který se v nich bude promítat. Režisér Christopher Nolan údajně trval na tom, aby se premiéra neposouvala.

Doporučeno
Zlepši si náladu 10 geniálními komediálními seriály na Netflixu Zlepši si náladu 10 geniálními komediálními seriály na Netflixu 23. května 2020 10:39

Snímek by sice vydělal v pozdějších měsících více, ale Nolan se chtěl přičinit o nastartování kin. Tenet je jedním z nejočekávanějších filmů roku, takže věříme, že se mu to podaří. Premiéra je naplánována na 17. červenec

Poslední záběry nám prozradily, že cílem postav bude zamezit 3. světové válce pomocí jakýchsi hrátek s časem. Ani herci údajně přesně nevědí, jak to funguje, a tak to budeme muset zjistit až v kinech.

Christopher Nolan nechal pre Tenet vybuchnúť skutočný Boeing 747. Film sa snaží natočiť s minimum počítačových trikov
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse