Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2020 11:17
Čas čtení 0:51
Antonín Havlík

Otevírá nové netradiční kino v centru Prahy. Místo klasických křesel má gauče, propojí filmy, bar i DJské sety

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nové funkcionalistické kino spadá pod síť provozující oblíbené Aero či Bio Oko. Sídlit bude v Domě Radost.

V centru Prahy, nedaleko hlavního nádraží, vyrostlo nové kino Přítomnost. Na svědomí ho má společnost Dům Žižkov, Aerofilms a organizátoři festivalu Spectaculare. Kino poutá svým unikátním prostředím. Přímo součástí sálu je totiž i bar, místo klasických křesel se tu nachází pohodlné gauče a stolky. Divák se tak má cítit jako doma a vychutnat si nejen oblíbený film na velkém plátně, ale i drinky ve společnosti přátel. 

„Chceme, aby se v Přítomnosti člověk opravdu cítil jako u sebe v obýváku, do kterého si pozval hodně přátel, aby se společně koukali na film. V tomhle obýváku jsou připravené nealkoholické koktejly, točené pivo či gin&tonik menu a barmani vás obslouží až k vašemu gauči,“ uvedla šéfka Přítomnosti Lada Žabenská

Otevírá nové netradiční kino v centru Prahy. Místo klasických křesel má gauče, propojí filmy, bar i DJské sety
Zdroj: Alex Timpow/facebook Přítomnost
Doporučeno
Nejnavštěvovanější filmy v českých kinech roku 2019: Vedou Ženy v běhu, Avengers a stále Bohemian Rhapsody Nejnavštěvovanější filmy v českých kinech roku 2019: Vedou Ženy v běhu, Avengers a stále Bohemian Rhapsody 20. ledna 2020 18:10

Unikátní koncept butikového kina přinese zcela nový zážitek. Architektura sálu spadá do 30. let 20. století, ale to neplatí pro technologie. Ta je samozřejmě moderní – promítat se bude ve formátu 4K se 7.1 zvukem.

Sál s barem otevírá vždy půl hodiny před prvním představením.  Nákupy jsou kompletně cashless – vstupenky i platbu na baru vyřešíš jen skrze platební karty. Abys během filmu nikoho nerušil,  můžeš si snadno objednat oblíbený drink vyplněním tzv. „silent menu“, aby příprava ani servírování nijak nepřerušovalo filmový zážitek.

Po poslední projekci bude sál fungovat jako bar, přičemž ve vybrané večery se chystají akce, při kterých budou hrát např. různí DJové a další umělci. 

Otevírá nové netradiční kino v centru Prahy. Místo klasických křesel má gauče, propojí filmy, bar i DJské sety
Zdroj: Alex Timpow/facebook Přítomnost
Domů
Sdílet
Diskuse