Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 13:56
Čas čtení 0:46
Matej Krajčovič

Twitter označil Trumpův status za lež a nabídl důkazy. Prezident se však dožaduje práva na svobodu projevu

NEWS
Uložit Uložené

Patří do svobody projevu i zavádění voličů?

Americký prezident Donald Trump je známý svými divokými výroky. Jeden z jeho statusů nyní podle serveru iRozhlas.cz sociální síť Twitter oficiálně označila za nepravdivý.

Šlo o dvojici příspěvků, v nichž Trump reagoval na plán guvernéra Kalifornie zřídit hlasování v nadcházejících prezidentských volbách poštou, aby tak omezil šíření nebezpečného koronaviru. „Poštovní schránky budou vykradené, lístky podvodně tištěné a podepisované,“ tvrdil Trump s tím, že hlasovací formuláře dostane kdokoli, kdo v Kalifornii žije.

Twitter jasně vysvětluje, že spojování hlasování poštou s voličskými podvody není nijak podložené. Volby poštou jsou navíc již zavedenou praxí v některých státech USA a týká se jen registrovaných voličů.

Doporučeno
Říkali mu Lidská housenka a vystavovali jej v cirkuse. Princ Randian si i přes svůj hendikep dokázal v životě poradit Říkali mu Lidská housenka a vystavovali jej v cirkuse. Princ Randian si i přes svůj hendikep dokázal v životě poradit 25. května 2020 18:14
Domů
Sdílet
Diskuse