Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 17:12
Čas čtení 1:17
Martin Mičuda

Luxusní Mercedes E kupé a kabriolet dostaly novou tvář a výkonnější motory

Luxusní Mercedes E kupé a kabriolet dostaly novou tvář a výkonnější motory
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Comprehensive-range-of-enhancements-also-for-E-Class-Coup-and-Cabriolet.xhtml?oid=46443881&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=0&ajaxRequestsMade=1" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Krátce po modernizaci sedanu a kombi přišly řadu i na stylovější karoserie.

Začátkem března nám Mercedes-Benz ukázal modernizovanou třídu E, a to sedan a také praktičtější kombi. Bylo jen otázkou času, kdy se facelift dotkne i zbývajících karosářských variant. Ten čas nastal právě teď, kdy ze Stuttgartu přichází nezvyklé E ve verzi kupé a kabriolet.

I zde jsme tedy svědky značně změněné přední části, kde si místo našla úplně jinak tvarovaná světla, maska a pozměněný nárazník. Uvnitř světel samozřejmě nemůže chybět špičková full-LED technologie, která se od nynějška stává již věcí základní výbavy. Za příplatek jsou v nabídce Multibeam LED světla s dosvitem až 650 metrů. Zbytek exteriéru následně obdržel jen pár pozměněných detailů, které jde rozpoznat jen těžko.

Luxusné E-čkové kupé a kabriolet dostali novú tvár a výkonnejšie motory
Zdroj: media.daimler.com

V interiéru najdeme zcela nový volant (elegantní i sportovní) a dotykovou plochu na ovládání infotainmentu. Ten zastupuje nově rozhraní MBUX, což značí, že E v úplném základě přichází o analogové budíky – standardem jsou dvě 10,25" obrazovky, za příplatek jde o 12,3" displeje. Jak je při otevřené verzi zvykem, nechybí ani systémy Airscarf či Aircap, které zlepšují komfort při jízdě bez střechy.

Doporučeno
Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu 19. dubna 2020 15:13
Domů
Sdílet
Diskuse