Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 20:32
Čas čtení 0:47
Viktor Kniš

V Česku zakázali jeden ze dvou nejslibnějších léků na koronavirus, může způsobit zástavu srdce

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Účinnou látku hydroxychlorochin přestali pacientům podávat i ve Francii, objevily se negativní účinky, které mohou způsobit smrt.

Vedlejší účinky látky hydroxychlorochin se ukazují jako velmi nebezpečné například v kombinaci s antibiotiky. Právě tuto látku považovali vědci kromě přípravku remdesivir za nejslibnější při léčbě onemocnění covid-19.

Světová zdravotnická organizace již zastavila klinické testy léku a jeho podávání se zakázalo kromě Francie také v Česku. Antimalarikum způsobuje zpomalení činnosti srdce, které může vést až k jeho zástavě, upozorňují Lidovky.

Doporučeno
Říkali mu Lidská housenka a vystavovali jej v cirkuse. Princ Randian si i přes svůj hendikep dokázal v životě poradit Říkali mu Lidská housenka a vystavovali jej v cirkuse. Princ Randian si i přes svůj hendikep dokázal v životě poradit 25. května 2020 18:14

„Několik studií jasně ukazuje, že potenciální přínos hydroxychlorochinu pro pacienty s covid-19 je naprosto nevyvážený s jeho riziky,“ uvedl pro Lidovky profesor Vladimír Černý, předseda České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Podle něj některé studie ukazují, že u pacientů, kterým podali tento lék, je zvýšený výskyt úmrtí.

Domů
Sdílet
Diskuse