Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 21:30
Čas čtení 0:37
Viktor Kniš

Aktualizováno: Soukromá společnost Elona Muska Space X kvůli počasí start rakety odložila

TECH
Uložit Uložené

Pokud se nic nezmění a pokud nenastanou neočekávané komplikace, svět dnes čekámimořádně významný milník.

Aktualizováno

Krátce před startem se počasí nezlepšilo natolik, aby raketa mohla bez problémů odstartovat. Astronauty tak museli informovat, že start odloží. Znovu to NASA a Space X zkusí 30. května.

Dnes (ve středu, 27. května) přesně ve 22:33 hodiny našeho času máme možnost živě sledovat, jak společnost Elona Muska Space X odpálí do vesmíru další raketu Falcon 9. Tentokrát už i se živou posádkou v kapsli Crew Dragon.

Jde tak o první „komerční“ let tohoto typu, přičemž zrak diváků se bude upírat na Roberta Behnkena a Douglase Hurleyho, kteří by se měli stát prvními Američany ve vesmíru od 8. července 2011, kdy NASA ukončila program raketoplánů.

Doporučeno
První let SpaceX s lidskou posádkou bude ve středu sledovat celý svět. Proč vůbec NASA musí pomáhat Elon Musk? První let SpaceX s lidskou posádkou bude ve středu sledovat celý svět. Proč vůbec NASA musí pomáhat Elon Musk? 27. května 2020 9:32

Na první let s lidskou posádkou se také soustředí mnohem větší pozornost, než na odpalování satelitů a vynášení zásob k Mezinárodní vesmírné stanici ISS. Pokud by se cokoli pokazilo, ve hře jsou dva lidské životy.

Domů
Sdílet
Diskuse