Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2020 18:22
Čas čtení 0:47
Daniel Mikolášik

V japonských zábavních parcích zakázali křičet na horských drahách, aby se nešířil koronavirus

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Týká se to všech vnějších atrakcí.

Japonský premiér Šinzó Abe tvrdí, že v zemi vycházejícího slunce se nový koronavirus podařilo dostat pod kontrolu za méně než dva měsíce. Jen před pár dny v zemi skončil stav nouze na celém území a výsledky testování na covid-19 se výrazně zlepšují.

V Japonsku postupně uvolňují bezpečnostní opatření, mezi nimiž je i otevření zábavních parků. Jak však informuje CNN, milovníci horských drah se v zábavních parcích musí uskromnit, bude v nich totiž zakázané křičet.

Asociace provozovatelů zábavních parků totiž ve spolupráci s vládou zavedla sbírku pokynů, které mají zajistit bezpečnost návštěvníků i personálu a zabránit šíření koronaviru. Jsou mezi nimi například zvýšení hygienických požadavků, pravidelné kontroly tělesné teploty, používání roušek, dodržování odstupu či dezinfekce atrakcí.

Množství lidí však zarazila opatření, která na venkovních atrakcích, jako například horská dráha, zakazují jakýkoliv nadšený křik z rychlé jízdy. V pokynech se také píše, že pokud někteří zaměstnanci zábavních parků nebudou moci nosit ochranné roušky z důvodu výkonu práce (jako například baviči), musí být od hostů vzdáleni minimálně jeden metr.

Doporučeno
KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh 29. listopadu 2023 18:00

Také mají zaměstnanci zábavních parků nařízeno zkrátit rozhovory se zákazníky během poskytování zákaznického servisu. Na komunikaci s návštěvníky se jim doporučuje použít kombinace mimiky a gestikulace.

Domů
Sdílet
Diskuse