Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2020 11:24
Čas čtení 1:05
Matej Krajčovič

Donald Trump podepsal nařízení, které sociálním sítím ztíží kontrolu a ověřování jeho prohlášení

NEWS TWITTER
Uložit Uložené

Jde o reakci na prezidentův spor se společností Twitter.

Americký prezident Donald Trump podepsal výkonné nařízení, které podle BBC cíli přímo proti sociální síti Twitter, ale také Facebooku a jiným podobným službám. 

Trump se s Twitterem dostal do sporu poté, co služba na základě jasných důkazů označila jeho výroky o možných důsledcích hlasování poštou v nadcházejících prezidentských volbách jako nepravdivé či zavádějící. 

Doporučeno
Twitter označil Trumpův status za lež a nabídl důkazy. Prezident se však dožaduje práva na svobodu projevu Twitter označil Trumpův status za lež a nabídl důkazy. Prezident se však dožaduje práva na svobodu projevu 27. května 2020 13:56

Regulační úřady dostávají díky nařízení možnost právně stíhat sociální sítě za způsob, jakým kontrolují a případně vymazávají obsah, který považují za nevhodný a proti vlastním podmínkám používání. 

Předpokládá se ale, že Trumpovo nařízení bude na několika úrovních právně napadené. Právní experti totiž tvrdí, že podobnou zásadní změnu musí odsouhlasit Kongres. Podle nařízení by sociální sítě nemohly příspěvky uživatelů editovat, je však sporné, zda je doplnění informace pod status pozměněním příspěvku, nebo ne.

Domů
Sdílet
Diskuse