Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2020 10:09
Čas čtení 3:11
Adam Smeták

Trump hrozí, že do Minneapolis pošle armádu. Demonstrace zuří po celých USA

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Smrt George Floyda spustila vlnu demonstrací po celých Spojených státech.

Už třetí noc v řadě probíhají masové protesty v Minneapolis v reakci na incident, při němž bílý policista klečel sedm minut Afroameričanovi Georgi Floydovi na krku. Ten následně zemřel. Demonstrace se z města na severozápadě USA rozlily do většiny velkých měst po celé zemi.

Situace v Minneapolis na některých místech připomíná válečnou zónu. Lidé rabují obchody, zapalují domy a ničí policejní auta. Během čtvrteční noci zapálili stanici, v níž měli pracovat policisté přítomní incidentu, který protesty rozpoutal. 

Doporučeno
„Přestaňte nás zabíjet!“: Po smrti George Floyda je Minneapolis v plamenech, protestuje se i v LA a Memphisu „Přestaňte nás zabíjet!“: Po smrti George Floyda je Minneapolis v plamenech, protestuje se i v LA a Memphisu 28. května 2020 9:42

Trump hrozí armádou

Proti rabování se vyslovil jak starosta města Minneapolis, který jej nazval „neakceptovatelným“, tak prezident USA Donald Trump. Ten ve svém tweetu označil protestující lid slovem THUGS (kriminálníci) a uvedl, že informoval guvernéra Minnesoty (v níž leží Minneapolis), že za ním stojí armáda a v případě těžkostí bude možné převzít zpět kontrolu. „Když začne rabování, začne i střelba,“ dodal.

Zpět
Sdílet
Diskuse