Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2020 23:21
Čas čtení 3:26
Ondřej Jarůšek

Česká Ronda Rousey porazila veteránku UFC Lucii Pudilovou! Epický turnaj Oktagon Underground 3 přinesl velkolepé bitvy

SPORT
Uložit Uložené

Oktagon Underground 3 je za námi.

Unikátní projekt Oktagon Underground je v plném proudu a v tuto chvíli za sebou máme již 3 turnaje. Tentokrát jsme se dočkali nabité zápasové karty, jejímž zlatým hřebem byla bitva bývalé UFC bojovnice Lucie Pudilové s „českou Rondou Rousey“. Celkově jsme se dočkali 10 atraktivních zápasů podle speciální pravidel a fanoušci bojových sportů si opět přišli na své. Pojď se s námi podívat, jak celý turnaj probíhal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),

První zápas večer fanouškům přinesl zároveň prvního finalistu české pyramidy do 70 kilogramů. Tím se stal velezkušený Luboš Lesák, který po 3 kolech na body porazil Jana Pajtaše. Na vítězi bylo po zápase znát mírné zklamání z toho, že se mu soupeře nepodařilo ukončit před limitem, každopádně však předvedl krásný výkon a jeho postup do českého finále je dozajista zasloužené.

Duel Jakub Klauda vs. Václav Holota už od prvních okamžiků nabídl několik tvrdých kombinací, které pocítil zejména první z jmenovaných. Dominantního Holotu ale zřejmě jeho přílišná aktivita vysílila, z čehož pak těžil právě Klauda, který svého soupeře ke konci kola dostal do počítání. Vyčerpaný Holota se ocitl pod smrští úderů i v kole druhém, kdy byl opět počítán a po neustávajícím tlaku Jakuba Klaudy byl nucen jeho roh vhodit do klece ručník. Skvělá práce ze strany Klaudy, který si v pozápasovém rozhovoru neodpustil malé rýpnutí do svého soupeře.

Když jde o boj v oktagonu, musí jít kamarádství stranou. Ve třetím zápase proti sobě změřili síly Tadeáš Růžička a Štěpán Guba, který ani tentokrát nesplnil váhový limit. Část výplaty proto putovala do kapsy jeho soupeře. Oba borci se postarali o pořádnou 3kolovou řežbu, do které bojovníci dali maximum. O vítězi však rozhodl až extra round, v jehož polovině Růžička čistě trefil Gubu pod žebra a první KO večera bylo na světě. Příště se tedy Tadeáš Růžička potká s Lubošem Lesákem a už teď je jasné, že půjde opět o tvrdou pěstní přestřelku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Čtvrtý zápas sobotního turnaje patřil Matěji „Money“ Peňázovi, českému zástupci světové organizace Glory, a teprve 18letému Adamu „Pittbull“ Dvořáčkovi. Peňáz se sice jakožto jeden z největších favoritů pyramidy do 90 kilogramů nakonec radoval z výhry na body, nicméně poslední kolo přineslo skoro neuvěřitelný moment, kdy mladičký Dvořáček poslal Peňáze k zemi jedovatým levým hákem. Na výhru to sice nestačilo, i tak ale Dvořáček podal senzační výkon. Příště se Peňáz postaví Jakubu Klaudovi.

V páté bitvě večera se o slovo vůbec poprvé v rámci celého projektu Oktagon Underground přihlásily dámy. Těmi byly Tereza „Vepřoun“ Dvořáková a Magdalena Šormová, které se postaraly o další parádní show. Z té nakonec vítězoslavně odešla v poměru 2:0 na body Magda Šormová, která v zápase vsadila zejména na take-downy. Tato taktika se osvědčila, a Šormová se tak stala první českou finalistkou.

Za jeden z nejočekávanějších bojů večera by se dala označit válka mezi 100kilovými borci Melvinem Maném a českou postojářskou legendou Tomášem Hronem. Bitva by se dala zároveň označit i za jedno z největších překvapení večera. Melvin Mané v zápase dokázal doručit asi 12 take-downů a favorizovanému Hronovi nedal příliš prostoru jej nijak výrazně ohrozit. O vítězství Maného 3:0 na body nemohlo být pochyb, svému soupeři však vzdal velký hold a jak dodal, Hron je podle něj „největší bad-ass“ v těžké váze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Novopečený otec Matouš Kohout se v 7. zápase večera utkal s Jakubem Bahníkem, zástupcem královéhradeckého gymu All Sports Academy, kterého do zápasu v pozici trenéra doprovázel hvězdný MMA bojovník Patrik Kincl. Jak Kohout, tak i Bahník přistoupili k boji velmi takticky, své si však nakonec dokázal lépe prosadit „Mighty Rooster“, který vítězství 2:1 na body věnoval své partnerce a novorozené dcerce Emmě.

Následující zápas neměl vůbec dlouhého trvání. Daniel Škvor si vzal předzápasová slova rozhohočního Jana Vorobníka k srdci a svého soupeře Jay Jay Gottvalda přejel doslova bez milosti. K zemi Škvor svého soupeře poslal ostrým loktem do hlavy, kterému předcházela o nic méně ostrá kolena do těla. V českém finále pyramidy do 100 kilo tak proti sobě stane David Škvor s mašinou na take-downy Melvinem Maném.

Doporučeno
Šílené rvačky a tvrdé KO. Oktagon Underground 2 přinesl další úžasné zápasy v kleci Šílené rvačky a tvrdé KO. Oktagon Underground 2 přinesl další úžasné zápasy v kleci 24. května 2020 11:04

Hlavní předzápas turnaj patřil Matěji Kozubovskému a Leovi Brichtovi, jednomu z největších talentů české scény bojových sportů. Oba dva si v boji sáhli na dno, za delší konec však jasně tahal Leo Brichta, který si na konto připsal hned několik nádherných take-downů. V posledním kole sice Brichtu poslal Kozubovský do počítání, Leo se však dokázal včas postavit a uhlídal si vítězství 3:0 na body. V pyramidě do 80 kilogramů nás čeká české finále Brichta vs. Kohout.

Zlatý hřeb večera a zápas, na který jsme všichni čekali. Bývalá bojovnice nejprestižnější organizace světa UFC Lucie Pudilová se vrátila na domácí půdu, kde si o souboj s ní řekla „česká Ronda Rousey“ Tereza Bledá. Ta se zároveň postarala o jednoznačně největší senzaci turnaje, když daleko zkušenější Pudilovou porazila na 2:1 body. Bledá tak vytřela zrak nejednomu fanouškovi bojových sportů.

Celkem jsme už tedy viděli 3 nabité turnaje a toho dalšího se dočkáme už příští týden, kdy přijde opět řada na slovenské bojovníky. Těšit se můžeme na jména jako Samuel „Pirát“ Krištofič, Vlasto Čepo, Lucia Krajčovič a samozřejmě na řadu dalších. Turnaj budeš moci sledovat přes PPV na stránce Oktagon.tv.

Domů
Sdílet
Diskuse