Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2020 20:18
Čas čtení 0:45
Martin Mičuda

Rumunská Tesla? Vize elektrické Dacie Sentry odkazuje na slavnou minulost

Rumunská Tesla? Vize elektrické Dacie Sentry odkazuje na slavnou minulost
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.behance.net/gallery/96397229/Dacia-SENTRY" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">behance.net</a>
TECH
Uložit Uložené

Duchovní nástupce oblíbené Dacie 1300 očima grafika.

Značce Dacia se poslední roky mimořádně daří, za čímž můžeme vidět nejen cenovou dostupnost, ale i funkčnost. Modely rumunské značky se totiž nesnaží ohromit zákazníka nejmodernější technologií či dechberoucím designem, sázejí však na všestrannost, využitelnost a schopnou techniku. Jakýsi kontrast k tomu zhmotňuje vize pod názvem Sentry.

Ta naznačuje, jakým směrem by se mohla značka Dacia ubírat následující roky. Pravdou však je, že počítačová vizualizace nemá s rumunskou automobilkou jako takovou nic společného. Jde totiž o výtvor nezávislého grafika, jehož snahou bylo ukázat vizi budoucího směřování. Jak sám autor uvádí, Sentry má zároveň představovat jakéhosi duchovního nástupce velmi oblíbené Dacie 1300 z roku 1969.

fdfsdf
Zdroj: www.behance.net

Je tedy více než jasné, že Sentry reálně neuvidíme. Pokud by se do sériové výroby zařadila, určitě by už nešla s filozofií značky – přítomnost full-LED světlometů, virtuálních zpětných zrcátek či zapuštěných klik dveří naznačuje, že o levné vozidlo by rozhodně nešlo.

Nemluvě o tom, že Sentry je v očích grafika elektromobil, jehož délka přesahuje 5 metrů. Bavíme se tak minimálně o vyšší střední třídě, ve které Dacia nikdy nepůsobila. Tak či onak, počítačový výtvor 4dveřového kupé vypadá velmi atraktivně, proto si na světě vysloužil pojmenování rumunská Tesla či Porsche.

Domů
Sdílet
Diskuse