Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2020 10:43
Čas čtení 5:32
Vojtěch Vanda

Mladá dívka záhadně zmizela z rezortu v tropickém ráji. Místo dovolené na ní v džungli čekala smrt

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Případ patnáctileté Nory Quoirin rezonoval médii minulý rok. Dívka s mentální i fyzickou indispozicí znenadání zmizela během dovolené v Malajsii z bungalovu, ve kterém se s rodinou ubytovala. Její zmizení rozpoutalo masivní pátrací akci.

Řekli bychom, že výlety do exotického ráje, během nichž se stane tragická událost, vzal čas. Jakmile člověk slyší, že se něco podobného stalo, vybaví se mu nejeden kriminální případ z pera Agathy Christie. Mrazivá skutečnost je však taková, že se podobné případy dějí i dnes. Jeden ze zvlášť nešťastných případů se týká patnáctileté dívky z irsko-francouzské rodiny Nory Quoirin, které se návštěva jihoasijské Malajsie stala osudnou.

Doporučeno
Liberland slaví pět let. Občas si píšu s Akonem, členství v OSN by bylo zajímavé, říká Jedlička Liberland slaví pět let. Občas si píšu s Akonem, členství v OSN by bylo zajímavé, říká Jedlička 31. května 2020 10:45

Kdo byla Nora Quoirin

Nora Quoirin se v létě loňského roku těšila společně se svou matkou Meabh, otcem Sebastienem a dvěma mladšími sourozenci na dovolenou v Malajsii. Jihoasijský ráj se chystali navštívit v srpnu. Let z Londýna, kde rodina bydlela, trvá bezmála 13 hodin, a pokud se cestující chystá na dvoutýdenní dovolenou, musí myslet na spoustu věcí. Tím spíše, když je indisponován tak, jako právě Nora.

Nora Quoirin

Zmizení Nory Quoirin. Patnáctiletá dívka umřela za zvláštních okolností v Malajsii, našli ji nahou v džungli
Zdroj: TASR/AP

Dívka totiž trpěla holoprosencefalií. Nemocí, jejíž vznik není do dnešních dní zcela objasněn. Důsledkem je nevytvoření či neúplné oddělení jedné mozkové hemisféry. Proto bylo nutné o Noru zvláště pečovat. Její indispozice jí neumožňovala pořádně koordinovat pohyby, mluvit, sama uměla napsat pouze pár slov, a dle jejích rodičů, jak píše The Guardian, byla „velice citlivou bytostí“.

Nicméně rodina se s Nořinými neduhy za těch 15 let sžila, proto nebyl důvod, aby exotickou zemi nenavštívila. Dívka se často zdržovala ve společnosti někoho jiného, nikdo si nemyslel, že by se jí na výletě mohlo něco stát.

Zmizení

Většinu svého pobytu plánovali strávit v rezortu Dusan. V oblasti vzdálené jen 35 kilometrů od periferie hlavního města Malajsie se totiž nachází sedm hezky vypadajících bungalovů. Rodina Quoirinova si pronajala takzvaný Sora House, dvoupatrový dům, jenž sliboval klid izolované destinace a výhled do místní divoké džungle.

Jak popisuje ASEAN Post, výletníci dorazili na místo 3. srpna. Zaregistrovali se, a krátce po ubytování, v sedm hodin ráno, se prý Nora se svými sourozenci rozhodla, že si půjde lehnout. Do pokoje ve druhém patře ale vešla údajně sama. Další den o půl deváté se jí rozhodl pro jistotu zkontrolovat její otec. V pokoji ji ale nenašel. Když začali prohledávat celý dům, zjistili, že se nejspíš vytratila otevřeným oknem v prvním patře.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 85113 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse