Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2020 16:16
Čas čtení 1:12
Adam Novosad

Držte už konečně huby! Billie Eilish štvou bílí lidé, kteří marginalizují hnutí Black Lives Matter

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

Zpěvačka takto zareagovala na probíhající protesty po smrti George Floyda, který pravděpodobně zemřel na následky brutálního zákroku amerického policisty.

Zpěvačce Billie Eilish se nezamlouvají pokrytecké komentáře některých lidí bílé barvy pleti, kteří marginalizují myšlenky hnutí Black Lives Matter, navzdory četným případům rasismu vůči Afroameričanům. Minulý týden jeden z nich, který skončil smrtí George Floyda, rozpoutal smršť protestů po celých USA, upozorňuje The Independent.

Ve Spojených státech amerických již několik let existuje iniciativa „Black Lives Matter“, která je reakcí na policejní praktiky, které diskriminují černošskou menšinu. Staví se ale i celkově proti stále existujícímu systematickému rasismu v USA. Cílem hnutí #BlackLivesMatter  je upozornit na to, že jsme si všichni rovni a že hodnota afroamerického života je stejná jako hodnota bělošského života.

Domů
Sdílet
Diskuse