Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2020 11:50
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Média psala, že Čínaně koupí za 6,2 miliardy korun české herní studio. Není to pravda

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

České vývojářské studio popřelo, že by obchod s čínskou stranou proběhl.

Americký server The Information vypustil v úterý do světa zprávu, že čínská firma Tencent koupila většinový podíl v českém vývojářském studiu Bohemia Interactive. Za 70 až 80 % akcií firmy měla údajně zaplatit 6,2 miliardy korun. Podle informací Hospodářských novin se tak ale nestalo. Vedoucí marketingu českého studia Petr Poláček jim informaci vyvrátil.

Doporučeno
Mladá dívka záhadně zmizela z rezortu v tropickém ráji. Místo dovolené na ní v džungli čekala smrt Mladá dívka záhadně zmizela z rezortu v tropickém ráji. Místo dovolené na ní v džungli čekala smrt 3. června 2020 10:43

Studio, které stojí za legendárními herními sériemi Operace Flashpoint nebo Arma, dementovalo článek, který vydal americký web. „Tencent nás nekupuje. Bohemia Interactive nadále zůstává nezávislým studiem. Nevíme, kde se tato informace vzala,“ řekl Hospodářským novinám Poláček. Studio prý chystá k chybné informaci vyjádření.

Domů
Sdílet
Diskuse