Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2020 8:03
Čas čtení 0:33
Jakub Paulík

Jóga je neslučitelná s křesťanstvím, koronavirus se nepřenáší svatým přijímáním, tvrdí řecká pravoslavná církev

NEWS JÓGA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vyjádření církve vyvolalo pohoršení.

Jóga je absolutně neslučitelná s křesťanskou vírou, tvrdí představitelé řecké pravoslavné církve. S reakcí přišli poté, co jógu doporučovala tamní média lidem, kteří se v domácí izolaci cítí vystresovaní.

Podle nejvyššího orgánu pravoslavné církve, Svaté synody, není jóga druhem fyzického cvičení, ale základem hinduismu, píší Orthodox Times. Svatá synoda proto uvedla, že jóga nemá v životě křesťanů žádné místo.

Doporučeno
Jan Pavel II. byl prohlášen svatým, přežil dva atentáty a brojil proti manželství homosexuálů či antikoncepci Jan Pavel II. byl prohlášen svatým, přežil dva atentáty a brojil proti manželství homosexuálů či antikoncepci 18. května 2020 8:35

O minulých, značně kontroverznějších vyjádřeních řecké pravoslavné církve, psaly před nedávnem i Los Angeles Times. Tehdy Svatá synoda tvrdila, že se prostřednictvím svatého přijímání nemůže šířit koronavirus

„Neexistuje žádná pochybnost o přenosu viru, protože se ve svatém kalichu nachází syn a slovo boží,“ cituje portál reverenda Georgiose Milkase z města Soluň.

Reverend se při svém tvrzení odvolává na „stoleté zkušenosti“ ze svatých přijímání. Svatá synoda tvrdí, že jakýkoli náznak toho, že by se koronavirus mohl přenášet při svatém přijímání, je rouháním.

Domů
Sdílet
Diskuse