Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2020 20:34
Čas čtení 1:35
Adam Smeták

Odporné. Bělošští teenageři rozjeli #GeorgeFloydChallenge, při níž parodují smrt Afroameričana

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

V několika případech už probíhá policejní vyšetřování.

Na sociálních sítích se objevila takzvaná #GeorgeFloydChallenge. Jedná se o fotografie a videa, na nichž bělošská mládež klečí na krku svých přátel ve zjevné parodii na brutální zákrok amerického policisty, za nějž zaplatil životem Afroameričan George Floyd. Jeho smrt označil starosta města Minneapolis za projev rasismu. Zároveň po celých USA vzplály protesty proti systematickému rasismu.

Doporučeno
„Přestaňte nás zabíjet!“: Po smrti George Floyda je Minneapolis v plamenech, protestuje se i v LA a Memphisu „Přestaňte nás zabíjet!“: Po smrti George Floyda je Minneapolis v plamenech, protestuje se i v LA a Memphisu 28. května 2020 9:42

Z toho si ale těžkou hlavu nedělalo hned několik mladých lidí bílé pleti, kteří rozjeli odsouzeníhodnou #GeorgeFloydChallenge. Její aktéři, jimiž jsou z drtivé většiny mladí běloši, se fotí s kolenem na krku svého kamaráda a úsměvem na tváři. 

Domů
Sdílet
Diskuse