Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. června 2020 9:35
Čas čtení 1:15
Martin Mičuda

Oblíbené Santa Fe prošlo velkým faceliftem. Nová je maska, palubovka, podvozek i hybridní motory

Oblíbené Santa Fe prošlo velkým faceliftem. Nová je maska, palubovka, podvozek i hybridní motory
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.hyundai.news/eu/model-news/hyundai-motor-reveals-the-new-santa-fe/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">hyundai.news</a>
TECH
Uložit Uložené

Vlajková loď Hyundaie v Evropě přijde na trh v posledním čtvrtletí.

Jak jsme avizovali na konci května, kromě modernizované „pětky“ od BMW přichází i další očekávaný facelift. Jde o Hyundai Santa Fe, oblíbený i v Česku. Korejská automobilka si totiž už po dvou letech od představení čtvrté generace velkého SUV připravila opravdu rozsáhlou modernizaci

S přimhouřením oka by se dalo říci, že jde dokonce o novou generaci, zejména proto, že novinka stojí na zcela nové platformě

Zásadní změnou prošla zejména čelní část, která je ještě extravagantnější než dosud. Může za to podstatně širší maska s netradičně rozdělenými světly. Ta jsou už jen ve dvou patrech, grafika plně LED technologie je ale ještě členitější – denní svícení má tvar písmene T.

Hyundai Santa Fee
Zdroj: www.hyundai.news

Neméně nápadité tvary se nacházejí i vzadu. LED světla mají nejen novou grafiku, ale už jsou i opticky propojena svítícím pásem. Jinak tvarované jsou také nárazníky a do nabídky přibyly i nové designy 20" kol. Nezvyklé Santa Fe je zároveň prvním modelem značky, který dostane jakýsi luxusní paket – spodní část nárazníků, blatníky či prahy budou v barvě karoserie a přibude ještě početněji zastoupený chrom či specifické disky.

Velké změny jsou i v interiéru. Novinkou je vyšší středový tunel, kde bys už tradiční páku převodovky hledal marně. Místo ní tam jsou jen tlačítka, protože fyzické řešení nahradil systém shift-by-wire. Díky tomu přibylo více odkládacích míst a nové seskupení tlačítek s voličem jízdních režimů Tarrain Mode – Sand, Snow, Mud, Eco, Comfort, Sport a Smart.

Obľúbené Santa Fe prešlo veľkým faceliftom. Nová je maska, palubovka, podvozok i hybridné motory
Zdroj: www.hyundai.news

Nový je i větší 10,25" dotykový displej infotainmentu či plně digitální 12,3" budíky. Tisková zpráva upozorňuje na fakt, že všechny materiály, se kterými přijde posádka do kontaktu, jsou měkčené.

Co se motorizace týče, prozatím je Hyundai ještě skoupý na slovo. Nová podvozková platforma má zaručit lepší komfort, zároveň ji přizpůsobili hybridnímu pohonu. Nové Santa Fe je totiž prvním vozem značky Hyudai v Evropě, který se bude prodávat s novými hybridními pohony generace SmartStream. Více se dozvíme v závěru roku, kdy novinka vstoupí na trh.

Domů
Sdílet
Diskuse