Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2020 8:15
Čas čtení 0:55
Tina Hamarova

LEGO přestalo propagovat své sety s policisty. Chce tak vyjádřit podporu demonstrantům v USA

LEGO přestalo propagovat své sety s policisty. Chce tak vyjádřit podporu demonstrantům v USA
Zdroj: Twitter/ Say cheese
NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

LEGO v dopise požádalo prodejce, aby ze seznamů stáhli minifigurky policistů, hasičů, kriminálníků, pohotovostních aut či budov.

Společnost, která prodává slavné skládačky a panáčky LEGO, poslala svým prodejcům dopis, ve kterém je vyzvala, aby ze svých seznamů stáhli produkty spojené s policií, záchranáři, Bílým domem, vězením či kriminálníky. Informuje o tom web Toybook.

Doporučeno
Zbili ho, svlékli a vláčeli za autem, dokud nebyl mrtvý a bez hlavy. 5 nejhorších útoků vůči černochům v USA z poslední doby Zbili ho, svlékli a vláčeli za autem, dokud nebyl mrtvý a bez hlavy. 5 nejhorších útoků vůči černochům v USA z poslední doby 5. června 2020 7:56

Chtěli tak vyjádřit solidaritu s protestujícími, kteří po násilné smrti Georga Floyda spustili po celých Spojených státech a už i v Evropě obrovské demonstrace za rovnost afroamerické komunity.

Ne všichni prodejci to však pochopili jako dobrý krok, protože přece ne všichni policisté a už vůbec ne hasiči či jiní záchranáři jsou v tomto případě „ti zlí“. Mysleli si, že vybrané postavičky mají z prodeje stáhnout úplně.

Domů
Sdílet
Diskuse