Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2020 13:03
Čas čtení 7:30
Dominik Vetrák

Netflix je zárukou geniálních seriálů. Toto je 10 nejlepších, které musíš vidět

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Toto je to nejlepší, co Netflix vyprodukoval.

Na Netflixu můžeš utopit celé roky jen sledováním seriálů a anime, takže jsme se rozhodli, že v dnešním článku vybereme desítku toho nejlepšího, co streamovací gigant vyprodukoval.

Nebudeme sem řadit seriály jako Money Heist, Black Mirror a podobné, které odkoupil a později v nich pokračoval. Namísto toho se zaměříme na televizní projekty, které od samotného počátku natáčel Netflix sám.

Doporučeno
Z prvních her pro PlayStation 5 ti spadne čelist! Sleduj trailery na revoluci v grafice: Horizon 2 či pokračování Spider-Mana Z prvních her pro PlayStation 5 ti spadne čelist! Sleduj trailery na revoluci v grafice: Horizon 2 či pokračování Spider-Mana 11. června 2020 23:52

1. Daredevil

Každá série měla jiného showrunnera, který odpovídal za celkovou kvalitu a příběh seriálu. I přesto si seriál držel vysokou kvalitu a někdo by také řekl, že byl s každou další sérií lepší. Daredevil je nejkvalitnějším komiksovým seriálem, jaký kdy vyšel. Bohužel, po 3. sérii skončil. Na Netflixu je ale stále dostupný.

Děj vypráví o Mattu Murdockovi, který v dětství přišel kvůli nehodě s chemikáliemi o zrak. Nicméně, jeho ostatní smysly zbystřily natolik, že jistým způsobem dokáže vidět a hlavně vnímat své okolní prostředí mnohem lépe než kterýkoli člověk. Přes den bojuje proti zločinu jako právník, v noci zase jako Daredevil, brutální a nemilosrdný hrdina, který se sice strání zabíjení, ale lámání kostí mu nepřekáží.

Seriál se může pyšnit vynikajícími choreografiemi soubojů, sympatickými postavami a pár nezapomenutelnými momenty. Představitel hlavní role Charlie Cox měl jen měsíc na to, aby se fyzicky na roli připravil.

Zvládl to výborně a společně s kaskadérských týmem následně natáčel většinu akčních scén bez dvojníka. V každé sérii je i sekvence natáčená kamerou na jeden záběr. Ani na jednu z nich jen tak nezapomeneš.

2. BoJack Horseman

BoJack je v našich žebříčcích jako doma. Nemůžeme za to, že je tak neuvěřitelně dechberoucí. Děj se zaměřuje na bývalou televizní hvězdu, která již v současnosti nemá přátele ani rodinu. Smutek a deprese překonává díky drogám, alkoholu a sebedestruktivnímu chování. BoJack je jedním z nejautentičtějších, nejživějších a nelidštějších zobrazení depresí, reálného života a vztahů mezi lidmi nejen v Hollywoodu.

A to i přesto, že většina postav je zvířecího původu. Živočichové v seriálu získali vlastnosti lidí, avšak ponechali si svůj vzhled a množství typických rysů daného zvířete. Dočkáš se tak mnoha originálních vtipů, úžasných dialogů a scének, kdy se budeš plakat smíchy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 85357 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Největší hit od Netflixu nejprve odmítlo 15 televizních stanic a hrozilo, že ani nevznikne
  • Že Wagner Moura, který hrál Escobara, pár měsíců před natáčením neuměl španělsky
  • Který herec ze Sex Education by bez role v seriálu zřejmě skončil na ulici
  • Který hollywoodský herec obsadil do svého seriálu vlastní rodiče, ačkoli předtím nehráli ani v reklamě
  • Které animované seriály jsou na Netflixu nejkvalitnější
Domů
Sdílet
Diskuse