Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2020 10:55
Čas čtení 0:55
Matej Krajčovič

Británii čekají největší zápasy boxerské historie. Anthony Joshua a Tyson Fury se dohodli rovnou i na odvetě

SPORT
Uložit Uložené

Obě setkání by se měla uskutečnit v roce 2021.

Světový box se v roce 2021 může těšit hned na dvojici megazápasů, o které se postarají Tyson Fury a Anthony Joshua, píše ESPN

Oba šampioni v super-těžké váhové kategorií se totiž s promotéry dohodli, že se proti sobě postaví hned dvakrát. Jasná je tak hned i odveta, pokud se jeden z nich nezraní nebo do akcí nezasáhne další vlna globální pandemie. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tyson Fury (@gypsyking101),

O zápasech jako první informoval sám Fury na svém Instagramu a nezapomněl připomenout, že podle něj půjde o největší souboj britské historie.

Jak Fury, který se v kariéře může pyšnit 31 zápasy, ze kterých si odnesl skóre 30:0 a jednu remízu, tak Joshua, totiž pocházejí právě z Británie. O rok mladšího Anthonyho ale může stále trápit loňský knock-out od Andyho Ruize Jr., který mu tak až do odvety na několik měsíců sebral všechny jeho tehdejší tituly.

Doporučeno
Obrovská proměna Tysona Furyho. Slavný boxer přidal na Instagram fotky toho, jak zhubl skoro 60 kilo Obrovská proměna Tysona Furyho. Slavný boxer přidal na Instagram fotky toho, jak zhubl skoro 60 kilo 29. února 2020 18:56

Britániu čakajú najväčšie zápasy boxerskej histórie. Anthony Joshua a Tyson Fury sa dohodli rovno aj na odvete
Zdroj: TASR/AP

Fury promotér už před pár dny pro ESPN uvedl, že oba boxeři by si za každý ze zápasů mohli odnést 60 až 70 milionů dolarů, spolu s odvetou potom dvakrát tolik. 

Logickou volbou by bylo uspořádat alespoň jeden ze zápasů doma v Británii, například na stadionu ve Wembley, ale The Sun spekuluje i o akci na zbrusu novém stadionu Las Vegas Raiders z americké NFL. Fury totiž paradoxně nevlastní britskou licenci. „Nechovali se ke mně dobře, tady v USA se mnou jednají jako se superstar,“ řekl před pár měsíci. Megazápas a obrovský balík peněz by ale jeho názor mohly změnit.

Domů
Sdílet
Diskuse