Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2020 20:13
Čas čtení 0:47
Tímea Krauszová

Z učitele hrdinou: Zástupce ředitelky ve Vrútkách bez váhání položil život za své žáky i kolegyni

NEWS
Uložit Uložené

Jaroslav Budz pracoval jako učitel a zástupce ředitelky na škole ve Vrútkách. Při tragickém útoku jeho bývalého studenta přišel o život.

Jaroslav Budz se stal obětí dnešního brutálního útoku na slovenské škole ve Vrútkách. Útočníkem byl 22letý muž a bývalý student této školy, který do budovy vtrhl a zranil čtyři lidi. Jedním z nich byl oblíbený učitel matematiky a chemie, který bez váhání položil život za své žáky a kolegyni.

Jako první přišel do kontaktu s útočníkem

Během dnešních večerních televizních novin na TA3 jsme se dozvěděli, že Budz byl první člověk, který přišel s útočníkem do kontaktu. Okamžitě přiběhl do třídy, v níž útočník ohrožoval a nakonec i zranil několik lidí, včetně dvou dětí.

Chtěl ochránit nejen žáky, ale i svou kolegyni, která nakonec se zraněními skončila v nemocnici a musela již dvakrát podstoupit operaci. Budz utrpěl závažná zranění a navzdory pokusům záchranářů o oživení se ho už nepodařilo zachránit.

Doporučeno
Vrútky: Pachatel musel mít velmi silnou vnitřní motivaci, zranit tolik lidí s nožem je složité, tvrdí exkriminalista Vrútky: Pachatel musel mít velmi silnou vnitřní motivaci, zranit tolik lidí s nožem je složité, tvrdí exkriminalista 11. června 2020 16:01

Žáci i kolegové už zorganizovali pietní rozloučení ve Vrútkách, lidé zapalují svíčky a se slzami v očích se se zesnulým učitelem loučí. Květiny k rozlučkovému místu už přišel položit i starosta města. Soustrast pozůstalým mezi jinými vyjádřil i slovenský premiér Igor Matovič, který fotku hrdiny z Vrútek sdílel i na své facebookové stránce se slovy „Čest jeho památce!“ Matovič chce navrhnout prezidentce Zuzaně Čaputovej udělit učiteli státní vyznamenání in memoriam.

Domů
Sdílet
Diskuse