Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2020 16:24
Čas čtení 4:14
Adrián Lukáč

Online hry, které jsme jako děti milovali. Najdeš v našem seznamu i ty svoje?

Online hry, které jsme jako děti milovali. Najdeš v našem seznamu i ty svoje?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.superhry.cz" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">superhry.cz</a>
TECH
Uložit Uložené

Flash hry nás u počítače držely dlouhé hodiny v době, kdy jsme neměli sociální sítě.

Patříš do generace, která vyrůstala bez sociálních sítí? Pokud ano, určitě znáš superhry.cz, snad nejpopulárnější web s online hrami našeho dětství. Prožili jsme na něm spoustu času, ať už doma nebo ve škole na hodinách informatiky. Tehdy informatika lidově zvaná „počítače“ znamenala 45 minut online her. I proto kdysi patřila k nejoblíbenějším předmětům.

Možná jsi ale nevěděl, že všechny tyto online hry byly vlastně flash hry. Flash Player od Adobe vznikl v roce 1996 a také díky hrám v prohlížeči se stal masově populárním. S příchodem novějších technologií však flash začal upadat. Jeden ze zlomových momentů byl příchod iPhonů. Steve Jobs odmítl zpřístupnit flash ve svých zařízeních, protože ho považoval za bezpečnostní riziko.

Doporučeno
Zažij vesmírné bitvy v Star Wars: Squadrons. Adrenalinová hra vyjde ještě letos Zažij vesmírné bitvy v Star Wars: Squadrons. Adrenalinová hra vyjde ještě letos 20. června 2020 8:44

Postupem času skončila podpora pro flash na různých platformách, a tak se Adobe rozhodlo, že 31. prosince 2020 pošle Flash Player do zapomnění. Pojď si tedy s malým předstihem zavzpomínat na krásné časy flash her – sestavili jsme pro tebe seznam těch nejhranějších. Jsou mezi nimi tvé oblíbené?

Zákony schválnosti (Murphy's Law)

Největší radost je škodolibost. Asi i proto patřily hry ze série Murphy 's Law (orig. Murphys Gesetz) u nás známé jako Zákony schválnosti k nejpopulárnějším online hrám na Superhrách. Jako děti jsme zkrátka milovali v této hře dělat zle druhým. Povedená grafika, vtipné scény, ale také potřeba občas popřemýšlet a vyzkoušet různé věci, abychom přišli na to, jak co nejvíce rozzuřit oběť. Naplnění angry baru a dosažení nejvyššího skóre 180 bylo k nezaplacení.

Najlepšie online hry nášho detstva. Zákony schválnosti, Age of War, Hobo, YetiSports a iné. Na ktorých si bol závislý ty?
Zdroj: superhry.cz

Barman

Jedna z nejjednodušších her, jaké jsi pravděpodobně hrál. Celá pointa spočívala v namíchání drinku z dostupných lihovin, citronu a ledu. Když byl pohár plný, stačilo promíchat, servírovat a počkat na reakci barmana a skóre. Navzdory jednoduchosti nás objevování různých vtipných reakcí barmana bavilo i několik hodin. Jak málo stačí dětem ke štěstí.

Zpět
Sdílet
Diskuse