Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2020 9:18
Čas čtení 0:50
Matej Krajčovič

Evropská unie zvažuje, že na své území nepustí Američany. Od 1. července chystá jednotný seznam bezpečných zemí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jde o součást pravidel pro plošné otevírání ekonomik.

Zatímco v evropských státech je koronavirus aktuálně pod kontrolou, v USA zůstává situace nadále kritická. Nakazilo se tam už téměř 2,5 milionu lidí a nezdá se, že by administrativa Donalda Trumpa měla nějaké konkrétní plány na další týdny. Špatná jsou i čísla v sousedním Mexiku či Jižní Americe.

Evropská unie naopak od 1. července počítá s jasnými pravidly pro plošné otevírání hranic a ekonomik. The New York Times informují, že jejich součástí by byl i seznam zemí, ze kterých se lidé do EU nedostanou.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme OnlyFans: Za obsah na sociální síti si musíš zaplatit, na oplátku ti budou tví idolové odepisovat kdykoliv Vyzkoušeli jsme OnlyFans: Za obsah na sociální síti si musíš zaplatit, na oplátku ti budou tví idolové odepisovat kdykoliv 21. června 2020 13:55

Takový blacklist zatím počítá se zákazem pro Rusy, Brazilce, ale i všechny Američany. Naopak, povolený by mohl být vstup z Číny, Ugandy, Kuby či Vietnamu. Pohyb v rámci EU by byl samozřejmě volný, do Německa, Francie či Itálie se tak určitě dostaneš bez problémů, Británie je sporná. Do EU již nepatří a koronavirová situace je tam stále poměrně nepříznivá.

Konečná podoba zeleného a červeného seznamu by mohla být známa na úvod příštího týdne.

Paradoxně, Evropané se dnes nedostanou ani do USA, protože EU je stále na Trumpově seznamu zakázaných zemí, ačkoli je zde situace již výrazně lepší a opakovaně to přiznává i sám americký prezident.

Zákaz pohybu mezi USA a Evropou má pochopitelně závažné ekonomické důsledky, země na starém kontinentu totiž toto léto nemohou počítat s miliony amerických rekreantů.

Domů
Sdílet
Diskuse