Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2020 9:15
Čas čtení 0:57
Martin Mičuda

Uzavírá se další kapitola. Bentley vyrobilo poslední Mulsanne i slavnou 6,75litrovou V8

Uzavírá se další kapitola. Bentley vyrobilo poslední Mulsanne i slavnou 6,75litrovou V8
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1114-the-bentley-mulsanne-the-end-of-an-era" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Nejluxusnější model značky zůstává bez nástupce.

Začátkem roku nás Bentley informovalo, že v lednu ukončí výrobu vlajkové lodi. Řeč je o ultraluxusní limuzíně s názvem Mulsanne, kterou britská automobilka držela na trhu 11 let. To je v automobilovém světě opravdu dlouhý životní cyklus, bohužel s informací o jeho konci jsme se zároveň dozvěděli i to, že Mulsanne zůstane bez nástupce.

Jinými slovy, přímý nástupce není v plánu. Štafetu vlajkové lodi tak převezme o něco menší Flying Spur. Aby toho nebylo málo, spolu s velkou ultraluxusní limuzínou se loučíme i se slavným 6,75litrovým osmiválcem, jehož historie sahá až do roku 1959. Tečkou za touto kapitolou je finální, třicetikusová edice 6,75 Edition, kterou ale Bentley nakonec do posledního kusu vyrobilo až teď. Paradoxně právě koronavirus totiž plánované ukončení produkce v lednu posunul, čímž prodloužil život limuzíny o téměř půl roku.

Domů
Sdílet
Diskuse