Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2020 7:35
Čas čtení 1:01
Viktor Kniš

Slovenský novinář, který přišel do redakce, v níž pracoval Kuciak, našel ve schránce náboj z pistole

NEWS
Uložit Uložené

Dva a půl roku po smrti Jána Kuciaka, který pracoval pro server Aktuality.sk, nyní našel ve schránce náboj novinář ze stejného média, který má stejné zaměření.

Včera, ve čtvrtek ráno, slovenský investigativní redaktor Aktualit.sk Peter Sabo našel ve schránce náboj z pistole, informuje šéfredaktor Aktualit Peter Bárdy. „Ve čtvrtek ráno před 9:00 mi zavolal a se zjevnou obavou v hlase mi řekl, že našel ve schránce bytu, kde bydlí s manželkou, náboj do pistole. Někdo mu ho tam hodil,“ píše šéfredaktor, pod jehož vedením pracoval i Kuciak.

Stalo se tak po dvou letech a čtyřech měsících od dne, kdy chladnokrevně ve vlastním domě zavraždili slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou.

Peter Sabo přišel do redakce po smrti Jána Kuciaka. I on se jako datový analytik věnuje daňovým kauzám, únikům DPH, podvodům s dotacemi a mezinárodním daňovým podvodům. „Díky jeho práci dnes policie a prokuratura pracuje na velkých rybách, i blízko slovenské politiky,“ dodává Bárdy.

Domů
Sdílet
Diskuse