Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2020 20:28
Čas čtení 0:41
Adam Smeták

Karvinsko hlásí už přes 700 nakažených z prostředí dolů OKD

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pracovníci dolů a jejich rodinní příslušníci jsou momentálně plošně testováni. Nakažený je každý devátý nebo desátý.

Karvinsko je v přepočtu na obyvatele okresem s největším počtem nakažených v Česku. Už u 511 zaměstnanců Dolu Darkov167 lidí z dolu ČSM-sever a 85 osob z dolu ČSM-jih byla potvrzena nákaza koronavirem. Informuje o tom Karvinský Deník s odkazem na Krajskou hygienickou stanici v Ostravě. 

V dole ČSM Sever jde podle zjištění hygienické stanice o 89 pozitivních zaměstnanců, 32 rodinných příslušníků a 46 cizinců. V rámci ČSM Jih jde o 42 zaměstnanců, 22 rodinných příslušníků a 21 cizinců. 

Doporučeno
Vědci identifikovali 3 nové symptomy Covidu-19 Vědci identifikovali 3 nové symptomy Covidu-19 27. června 2020 12:28

V pátek ráno byly navíc zahájeny plošné odběry u zaměstnanců dvou výše zmíněných dolů. Otestováno bylo 1000 osob a nákaza byla potvrzena zhruba u každého devátého nebo desátého. Podrobné výsledky budou uveřejněny v pondělí. 

Právě lokální ohnisko v Karviné stojí podle dat ministerstva zdravotnictví za vyšším denním nárůstkem v počtu nakažených v České republice. Jen za pátek například přibylo 168 nakažených.

Domů
Sdílet
Diskuse