Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2020 8:14
Čas čtení 0:51
Adam Smeták

Jen za neděli přibylo 305 nových případů nákazy koronavirem. Skokový nárůst má ale svůj důvod

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jde pravděpodobně o důsledek plošného testování v okolí dolů OKD.

Počet lidí, u nichž byla potvrzena nákaza koronavirem, v posledních dnech v Česku skokově roste. Jen za neděli byl Covid-19 identifikován u 305 osob. Je to počtvrté od začátku pandemie, kdy bylo číslo nakažených za jeden den vyšší než tři sta. Naposledy se tak stalo 3. dubna. Informace vycházejí z webu ministerstva zdravotnictví.

Vysoké číslo osob nakažených koronavirem velmi pravděpodobně souvisí s plošným testováním na Karvinsku, kde má být do úterka otestováno na 3 000 lidí z okolí dolů OKD. Zřejmě z tohoto důvodu ve čtvrtek přibylo 93 nakažených, v pátek 168 a v sobotu 260. Hypotézu potvrdil i ministr zdravotnictví. „My teď provádíme poměrně masivní testování v tom nejpostiženějším regionu, a to je Karvinsko, a to stále tak trvá," uvedl v neděli pro TV Prima.

Doporučeno
Sasha Baron Cohen se infiltroval do skupiny amerických rasistů. Obamu je třeba infikovat wuhanskou chřipkou, zpíval s nimi Sasha Baron Cohen se infiltroval do skupiny amerických rasistů. Obamu je třeba infikovat wuhanskou chřipkou, zpíval s nimi 28. června 2020 15:09
Domů
Sdílet
Diskuse