Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2020 20:37
Čas čtení 0:22
Jakub Paulík

Írán vydal zatykač na Donalda Trumpa. Obvinili ho z vraždy a terorismu

NEWS
Uložit Uložené

Jde o odezvu na smrt Kásima Sulejmáního.

Teheránská prokuratura obvinila prezidenta USA Donalda Trumpa a další desítky lidí z útoku dronem, při kterém zemřel velitel Revolučních gard Kásim Sulejmání. Jak píše UNILAD, ve věci zadržení Trumpa žádá Írán o pomoc i Interpol. Útok se odehrál 3. ledna v Bagdádu. Sulejmání podle Trumpa měl odpovědnost za smrt stovek amerických vojáků a údajně plánoval další útoky.

V čele seznamu 36 obviněných osob, který vydala prokuratura, se nachází právě prezident USA Donald Trump. Brian Hook, vyslanec ministerstva zahraničí USA pro Írán, tento krok považuje za propagandistický akt, který nebude brát nikdo vážně. Interpol podle BBC požadavku teheránské prokuratury nevyhoví.

Doporučeno
Jakub Szántó: Sulejmání měl na rukou krev amerických vojáků, Írán může mít do roka jadernou zbraň Jakub Szántó: Sulejmání měl na rukou krev amerických vojáků, Írán může mít do roka jadernou zbraň 9. ledna 2020 22:36
Domů
Sdílet
Diskuse