Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2020 11:07
Čas čtení 0:46
Daniel Mikolášik

Influencer se na Instagramu chlubil penězi, auty a luxusním oblečením. Kvůli podvodům ho nyní stíhá policie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hushpuppi se zapletl do internetového podvodu ve výši přibližně 380 milionů eur.

38letý nigerský influencer Raymond Abbas, který měl na Instagramu více než 2,4 milionu followerů, čelí pořádnému problému. Na sociální síti byl známý tím, že se chlubil drahými auty, soukromými letadly, luxusním oblečením, šperky či svazky bankovek. Aktuálně jej ale kvůli podvodům stíhá policie.

Doporučeno
Světoví influenceři využívají násilné demonstrace, aby si zvyšovali sledovanost. Fejkují i fotky před rozbitými výlohami Světoví influenceři využívají násilné demonstrace, aby si zvyšovali sledovanost. Fejkují i fotky před rozbitými výlohami 3. června 2020 10:10

Jak informuje New York Post, Abbas, který byl na Instagramu známý jako Hushpuppi, se zapletl do internetového podvodu ve výši přibližně 380 milionů eur (přibližně 10,1 miliardy korun). Podvedeným osobám měl společně s dalšími komplici ukrást informace o kreditních kartách. Zaměřili se zejména na cizince, které lákali na falešné webové stránky vystupující jménem známých firem a bank.

Domů
Sdílet
Diskuse