Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti www.novynabytok.sk www.nabytok-mirjan24.sk
3. července 2020 13:45
Čas čtení 3:08
Sponzorovaný obsah

Zá málo peněz hodně stylu. Nábytek, který tvůj byt dostane na novou úroveň

KULTURA ARCHITEKTURA
Uložit Uložené

Inspiruj se a proměň svůj byt či pokoj na moderní prostor plný nadčasového designu.

Události posledních měsíců nám všem ukázaly, jak důležitý je náš domov (samozřejmě nejen v čase karantény). Každý z nás přece potřebuje místo, kde se bude cítit příjemně a doma

Je jedno, zda jsi student bydlící na bytě s kámošema, kluk žijící s přítelkyní v garsonce, nebo máš vlastní byt. Je jedno jestli pracuješ, studuješ nebo si tento rok jen užíváš léto. Pro tebe, tebe i tebe jsme si dnes připravili článek, který ti pomůže z tvého bytu či pokoje udělat super místo. Místo, které bude tvým domovem a navíc bude vypadat k světu. Při vybírání jednotlivých kousků nábytku jsme se inspirovali interiérovými trendy, které se momentálně těší velké oblibě: industriální, rustikální a retro styl.

Stylové doplňky a nábytek, který změní tvůj byt

Na to, abys přetvořil celou atmosféru místnosti, je někdy netřeba kompletní předělávka a neomezený budget. Občas stačí místnost doladit jen pár kusy nábytku či doplňky, které zcela změní charakter místnosti a navodí v ní úplně jiný pocit.

V dnešním článku jsme pro tebe vybrali několik takových kousků, které mají potenciál udělat z každé místnosti stylový pokoj jako z Instagramu. V případě, že bys měl chuť, peníze a čas i na větší změny, ke každému interiérovému stylu přikládáme i bytovou inspiraci, pro tvou lepší představu. Ale pamatuj, kreativitě se meze nekladou.

Industriální styl dýchá mládím

Industriální styl je v dnešní době velmi populární. Průmyslový design si získává oblibu především u mladé generace, možná i proto, že v bytových prostorech vytváří syrovou, ale přesto útulnou atmosféru městského a dynamického života. Typickými materiály jsou dřevo, kov a beton, ale industriální styl má dostatečně otevřený koncept na to, abys v kontrastu ke zmíněným materiálům mohl použít i lesklé materiály, či kůži různých barev.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Creative-Cables (@creativecables.uk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ۞ HomeReno2019 (@homereno2019),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa My pretty little house. (@my_prettylittlehouse),

Industriální kovové svítidlo: světlo a styl v jednom

Industriální nábytek je také tvořen kombinací materiálů. Starožitný kus nábytku, například komodu z půdy od babičky, můžeš klidně zkombinovat s novou skříní a kovovým svítidlem, které celý design jen umocní a oživí.

Ano, kovové svítidlo, to je náš první tip. Vybrali jsme pro tebe několik svítidel a lamp, které mají industriální nádech a nepoloží rodinný rozpočet. Závěsná lampa s Edisonovými žárovkami, nástěnná lampa průmyslového stylu, nebo moderní průmyslová lampa Wawe? Která se ti líbí? 

Závesná lampa Crate Black
Závesná lampa Crate Black Zdroj: www.nabytok-mirjan24.sk

Nástenná lampa priemyselného štýlu Crate Black
Nástenná lampa priemyselného štýlu Crate Black Zdroj: www.nabytok-mirjan24.sk

Moderná priemyselná lampa Wave Black L
Moderná priemyselná lampa Wave Black L Zdroj: www.nabytok-mirjan24.sk

Útulné znamená rustikální

Pokud jsi rustikální styl předem odsoudil, máme pro tebe novinku – není jen pro tvé rodiče. Prvky rustikálního stylu fungují i v kombinaci s výše zmíněným industriálem a oceníš ho určitě i u sebe doma, i když jen jedním kusem nábytku.

Rustikální styl má kořeny až v roce 1800 a je kombinací mnoha národních stylů nemajetných vrstev obyvatelstva z celého světa. Základem tohoto venkovského stylu (jak se mu říká) byla dostupnost materiálů a zdrojů v jednotlivých oblastech, kde vznikal.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa e (@cherrytreecottagecheshire),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boutique Retreats (@boutiqueretreats),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rustic Life (@rusticlivinglifes),

V současné době je pro něj typické dřevo a přírodní materiály. Rustikální nábytek působí staře (i když je zcela nový), častokrát má okrasné prvky a v místnosti vytváří tu požadovanou atmosféru pohody, domova a vzpomínek. A nesmíme zapomínat ani na to, že je velmi komfortní. Samozřejmě, současný moderní rustikální styl má mnoho podob a v interiérech je často kombinován s jinými styly – stejně jako v bytových inspiracích, které ti přinášíme.

Rustikální křeslo, které budeš milovat

Rustikálním prvkem, který dodá tvému bytu, domu, pokoji či garsonce šmrnc, je za nás jednoznačně křeslo. Stylové, pohodlné a komfortní křeslo, které budou milovat nejen knihomolové, ale také závisláci na Netflixu a i ti z nás, kteří po práci poslouchají desky se sklenkou dobrého vínka a nataženýma nohama. Ach to je pohodička. A tak dobře to vypadá! Stačí si vybrat. Tak, které to bude? Konzervativní šedý ušák, žluté křeslo s moderním prošíváním nebo tmavomodrá ověřená klasika?

Kreslo Brius
Kreslo Brius Zdroj: www.novynabytok.sk

 

Dizajnové kreslo Fodin
Dizajnové kreslo Fodin Zdroj: www.novynabytok.sk

Dizajnové otočné kreslo Komand
Dizajnové otočné kreslo Komand Zdroj: www.novynabytok.sk

 

Retro je in

Milovníci starých kusů nábytku a 70. let se najdou v retro stylu. Retro styl se v současnosti těší velké oblibě u všech generací a především u těch dříve narozených. Jsou pro něj typické různé druhy nábytku (zkombinované často v bizarních kombinacích), výrazné barvy, různé druhy materiálů. Jednou ze základních charakteristik retro stylu je nadčasový design a výrazné barvy.

Retro styl je velmi veselý, odvázaný, ale může působit i elegantně a uhlazeně – vše závisí na doplňcích a barevné kombinaci, pro kterou se rozhodneš.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @rainbowhomemonthly,

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ingrid (@polkadotingrid),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Wudlab (@wudlab),

Doporučeno
Čisté linie a luxus v kombinaci s modernou. Mladí čeští architekti představují bydlení snů s výhledem na Beskydy Čisté linie a luxus v kombinaci s modernou. Mladí čeští architekti představují bydlení snů s výhledem na Beskydy 14. června 2020 11:20

Retro komoda do každé místnosti

Jako náš tip na retro doplněk do tvého bytu či pokoje, jsme zvolili komodu. Kromě úložného prostoru, jehož nikdy není dost, vnese do tvé ložnice či obývacího pokoje i hravý design. Stačí už jen nějaká rostlinka, například monstera, pár knížek či gramofon a retro koutek, který bude tvým útočištěm, je na světě. 

Tak, která to bude? Prohlédni si naše tipy na retro komody, které jsme pro tebe vybrali na www.novynabytok.sk a www.nabytok-mirjan24.sk

Komoda Wilec
Komoda Wilec Zdroj: www.nabytok-mirjan24.sk

 

Komoda Sorino
Komoda Sorino Zdroj: www.nabytok-mirjan24.sk

 

Komoda BRW Heda
Komoda BRW Heda Zdroj: www.novynabytok.sk


Komoda Ister
Komoda Ister Zdroj: www.novynabytok.sk

Věříme, že jsme tě alespoň trošku inspirovali a povzbudili k tomu, abys ve svém bytě, pokoji či nájmu něco změnil a vytvořil si tak super místo pro tvůj život. Držíme palce!

Domů
Sdílet
Diskuse