Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2020 14:36
Čas čtení 1:07
Vojtěch Vanda

Veganská strava je zcela nevhodná pro masožravá zvířata a může být brána jako týrání, rozhodla komise pro ochranu zvířat

NEWS ČESKO VEGANSTVÍ ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Takto stravovaní psi a kočky jsou podle stanoviska Ústřední komise pro ochranu zvířat k veganské výživě psů a koček týrány.

Stanovisko Ústřední komise pro ochranu zvířat k veganské výživě psů a koček mluví jasně„Takové krmení zajisté není na závadu u králíka, morčete, nebo křečka. Je však zcela nevhodné pro masožravá zvířata, tedy především psy a kočky,“ je uvedeno v dokumentu, který podepsal předseda Ústřední komise pro ochranu zvířat Pavel Bohatec. Podobný způsob krmení může být považován za týrání.

Doporučeno
Muž zastřelil v Rokycanech svou družku před očima pětiletého syna, dostal 16 let Muž zastřelil v Rokycanech svou družku před očima pětiletého syna, dostal 16 let 3. července 2020 15:07

Odborný poradní orgán ministra zemědělství se na svém 45. zasedání zabýval tím, jaký vliv má veganská strava na zvířata„Obecně je možné dělit zvířata podle typu přijímané potravy na masožravce, všežravce a býložravce. Psi a kočky jsou jednoznačně řazeni do první skupiny, jsou to tedy masožravci. To, že v současné době žijí ve společnosti lidí a jsou schopni přijímat i jinou doplňkovou stravu než maso, na tom nic nemění,“ připomněl předseda. 

Domů
Sdílet
Diskuse