Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2020 9:58
Čas čtení 6:29
Vojtěch Vanda

Pravý král New Yorku se vydání svého debutového alba nedožil. 50 Centův nástupce vydal reinkarnovanou klasiku (Recenze)

HUDBA
Uložit Uložené

Násilná vloupačka odstranila ze světa nekorunovaného nástupce velkých rapových jmen z New Yorku. Kdo ví, jaký vliv, formu a drive by nakonec album Pop Smoka Shoot For The Stars Aim For The Moon mělo, kdyby v únoru nezemřel.

Únor 2020. Svět netuší, co ho za pár dnů čeká. Prozatím se ale všude žije poměrně normálně, není proto nijak zvláštní, že americký hiphop v poklidu očekává zajímavý projekt. Na začátku měsíce, konkrétně 7. února, vydává vycházející brooklynská hvězda Pop Smoke očekávaný a v pořadí druhý mixtape Meet The Woo 2 a sklízí šílený úspěch. Ten oslavuje ze svého nového pronajatého domu v prokletých hollywoodských kopcích Los Angeles.

Večer, 19. února, jej ale navštěvují minimálně čtyři maskovaní muži. Nezvaní. Pop Smoke totiž velice nešikovně prozrazuje svou adresu, načež jej jeho gangsterská minulost dožene i na druhém konci Spojených států. Už jsou slyšet pouhé výstřely. Smoke umírá.

Doporučeno
Kalašnikov, kukla a medový hlas. Vycházející hvězda amerického rapu považuje dealování drog za umění (Recenze) Kalašnikov, kukla a medový hlas. Vycházející hvězda amerického rapu považuje dealování drog za umění (Recenze) 16. června 2020 16:03

Prakticky půl roku od vydání posledního mixtapu jsme se my, posluchači, dočkali Pop Smokeova debutového alba. Tyto projekty mají vždy velice trpkou příchuť. V případě Shoot For The Stars Aim For The Moon o to větší, jelikož je výtvorem člověka, který se měl stát ikonou. Projektu věřili všichni. Měl se stát tím, co oddělí jeho život plný zbraní, drog a pouličních přestřelek od pozlátka vyvstávajícího z tučného šeku nahrávacích společností.  Osud tomu tak ale nechtěl. 

Snad se Pop Smoke culí ze své nebeské haciendy. Label za něj poskládal poměrně ucházející debutový projekt, který ale, vzhledem k jeho absenci, v jistých aspektech citelně strádá. Album si rozebereme, nicméně všechno je třeba vzít hezky popořádku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

MEET THE WOO 2 ON THE WAY

Příspěvek sdílený BIGG PAPI LOCSTA (@realpopsmoke),

Historie nás učí, že spojkou mezi Spojenými státy a Evropou byl odjakživa New York. Nejprve lodní dopravu s britskými tyrany vystřídaly zaoceánské parníky s imigranty z Francie, Itálie a zbytku starého kontinentu, na což navázala letecká doprava. Import do Ameriky se nezastavil ani dnes, přestože už, v některých případech naštěstí, nemusíme mluvit pouze o zboží a lidech.

Země za velkou louží má nepopiratelně silný kulturní vliv na zbytek světa. Ano, narážím i na vznik hiphopu, který, můžeš hádat dvakrát, se zrodil taktéž v New Yorku. Big Apple je ale přes svou jedinečnost i dnes takovým evropským ostrůvkem v jinak „nezávislé“ Americe – v drtivé většině bývá první zastávkou pro Evropany, nikde jinde se v USA nepoužívá tak moc Facebook, a hlavně se nechává ovlivňovat transatlantickými směry.

Doporučeno
Lil Grippie: Michajlov dělá klasiku, která si zaslouží mnohem víc zhlédnutí. Beefy z Instagramu vyšuměly, PTK je milej kluk Lil Grippie: Michajlov dělá klasiku, která si zaslouží mnohem víc zhlédnutí. Beefy z Instagramu vyšuměly, PTK je milej kluk 5. července 2020 16:30

Pop Smoke byl živoucím důkazem. Dvacetiletý Afroameričan, gangster, který začal velice brzo dealovat drogy, byl členem takzvaného The Woo, newyorkské aliance Crips a Bloods. Těžký život amerického teenagera mu „zpříjemnily“ až nepoctivě vydělané peníze, které jej samozřejmě dostávaly do potíží.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 86260 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse