Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2020 15:24
Čas čtení 0:59
Adam Novosad

Donald Trump prohlásil, že 99 % případů Covid-19 je totálně neškodných. V USA přitom stoupá jejich počet rekordní rychlostí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Americký prezident zlehčuje pandemii koronaviru už několik měsíců.

Ve Spojených státech amerických raketově stoupají počty nových nakažených pacientů s koronavirem, ale muž v čele země si z pandemie těžkou hlavu nedělá. Donald Trump oslavoval 4. července Den nezávislosti ve velkém stylu, když si v zahradě Bílého domu vychutnával patriotické skladby, parašutisty i přelety stíhaček, upozorňuje The Guardian.

Doporučeno
Trump opět perlil: Pokud bychom netestovali, neměli bychom žádné případy koronaviru Trump opět perlil: Pokud bychom netestovali, neměli bychom žádné případy koronaviru 16. června 2020 15:06

Zatímco v několika amerických státech dosahují počty nových případů rekordní úrovně (na Floridě několik dní po sobě přibylo více než 10 tisíc případů za 24 hodin), Trump se nechal slyšet, že až 99 procent všech případů ve Spojených státech amerických je totálně neškodných“. Počet nakažených se přitom blíží k hranici 3 milionů.

Donald Trump pokračoval na své oslavě, kde se návštěvníci samozřejmě objevili bez ochranných roušek, v obviňováni Číny. „Učinili jsme velký pokrok. Naše strategie se hýbe kupředu,“ konstatoval. USA prý doplácí na virus, který přišel z Číny, a když se ho podaří zneškodnit v jedné oblasti, objeví se v jiné. Trump řekl, že Američané se už naučili, jak pomyslně uhasit plameny viru.

Donald Trump vyhlásil, že 99 % prípadov Covid-19 je totálne neškodných. V USA pritom stúpajú rekordnou rýchlosťou
Zdroj: TASR/AP

Prezident zopakoval, že za obrovský počet případů v USA může zejména intenzivní testování. „Teď jsme otestovali téměř 40 milionů lidí. Tím jsme prokázali, že 99 procent případů je totálně neškodných.“ Vzápětí pochválil rozsah i kvalitu testování, kterým prý nemůže konkurovat žádná jiná země na světě.

Trump nebojácně prohlásil, že Čína za své chování ponese plnou odpovědnost a navzdory předpovědím výzkumníků nabídl národu naději na vakcínu. Američané budou mít podle něj k dispozici vakcínu již několik měsíců před koncem tohoto roku, což by Trumpovi zřejmě pomohlo v prezidentských volbách, které se odehrají 3. listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse