Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2020 16:44
Čas čtení 0:51
Antonín Havlík

V síti dostává svou 18+ necenzurovanou verzi. Nabídne nejtvrdší záběry tak, jak je predátoři předváděli dívkám

FILMY A SERIÁLY V SÍTI
Uložit Uložené

Kromě standardní verze, která je přístupná od 15 let, přichází ještě tvrdší. Ta je pouze pro dospělé.

Dokument V síti poukázal na vážný problém zneužívání dětí po internetu chlípnými predátory a stal se za pouhý týden nejnavštěvovanějším dokumentem v české historii a s více než 410 tisíci diváky také nejnavštěvovanějším filmem roku v ČR.

Ačkoli jsou záběry ve snímku poměrně explicitní, tvůrci se uchýlili k tomu, že obličeje a penisy, které predátoři ukazují dívkám na webkameře, zacenzurovali. 

Jenže to se týká verze přístupné od patnácti let. Do kin totiž míří i speciální verze pro dospělé, která v tomhle půjde ještě dál. Nabídne divákům zážitek podobný jako může mít dvanáctiletá dívka na internetu, když propadne do sítě zákeřných predátorů.

Doporučeno
Pár chtěl s dvanáctiletou dívkou trojku, teď jim hrozí 5 let vězení. Dokument V síti má další stíhané Pár chtěl s dvanáctiletou dívkou trojku, teď jim hrozí 5 let vězení. Dokument V síti má další stíhané 30. června 2020 14:36

Od čtvrtka 9. července se V síti 18+ dostane do kin. Tváře i nadále zůstanou rozostřené, ale všechno ostatní již půjde vidět v plném rozlišení. Včetně těch nejhorších záběrů. Tvůrci k tomuto rozhodnutí dospěli po rozpravě s odborníky. 

„Každý, kdo se vědomě dopouští nebezpečných sexuálních aktivit na síti, musí vědět, že svým chováním ubližuje nevinným dětem. Tato verze filmu divákům velmi názorně zprostředkuje pocity těch, kteří jsou oběťmi tohoto chování. Proto ji vítám jako cenný příspěvek k prevenci sexuálního zneužívání dětí,” uvedl sexuolog prof. Petr Weiss.

Kromě zmiňovaných dvou verzí je v kinech ještě jedna varianta filmu, nazvaná V síti: Za školou. Ta je přístupná již od dvanácti let a je určená pro děti, kterých se tato problematika týká nejvíce.

Domů
Sdílet
Diskuse