Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2020 16:35
Čas čtení 1:36
Vojtěch Vanda

Na Karlovarsku se srazily dva vlaky. Srážce podlehli 2 lidé na místě, desítky zraněných odvážely i vrtulníky

NEWS
Uložit Uložené

Na místo musely letět dva vrtulníky.

Na trati z Perninku do Karlových Varů se stala vlaková nehoda. Střet dvou osobních vlaků, který se udál v úterý odpoledne, si podle předběžných zpráv vyžádal asi tři desítky zraněných a nejméně dva mrtvé. Na místo bylo posláno pět vozů záchranné služby a dva vrtulníky. O incidentu informoval iDnes.cz.

Doporučeno
RegioJet přerušil prodej jízdenek do Slovinska kvůli novým opatřením proti koronaviru. Do Chorvatska se cestující dostanou RegioJet přerušil prodej jízdenek do Slovinska kvůli novým opatřením proti koronaviru. Do Chorvatska se cestující dostanou 3. července 2020 13:26

„Dva osobní vlaky se srazily čelně, trať je v současné chvíli uzavřena,“ informoval, podle iDnes.cz, mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Podle informací ČT se srážka týká vozů typu Regionova a RegioShark.

Na místě před pátou hodinou večer bylo mezi 13 a 15 jednotkami záchranné služby. Přiletěl i vrtulník z Ústeckého a Jihočeského kraje. Na cestě byly i 3 posádky ze Saska.

Jednalo se o vlak, který vyrazil v 15:10 z Johanngeorgenstadtu do Karlových Varů, a vlak, který jel v opačném směru. V nemocnici v Karlových Varech byl vyhlášen traumaplán. K němu se přistupuje v případě mimořádných událostí, kdy se čeká více zraněných.

„Strašný víkend na silnicích a teď další tragédie, srážka vlaků na Karlovarsku. Mluvil jsem s hasiči, jsou bohužel potvrzené minimálně 2 oběti. Tohle jsou zprávy, které nechceme slyšet. Záchranné složky pracují na maximum, všichni zranění jsou už vyproštění. Děkuji za skvělou práci!“ vyjádřil se na Twitteru k tragédii ministr vnitra Jan Hamáček.

Na místě jsou dva vrtulníky ZZS. Z Plzně a z Bechyně. Další dva jsou na cestě. K neštěstí míří také šéf SŽDC a ministr dopravy Karel Havlíček. Podle ČT jsou mezi zraněnými i oba strojvedoucí. 

Podle informací České televize jsou už všichni cestující vyproštěni. Potvrzení jsou dva mrtví, a něco kolem dvou desítek lidí je zraněných

Doporučeno
Ve Sněmovně to vřelo. Volný přinesl ceduli s nápisem All Lives Matter, Kalousek mu ji vyhodil Ve Sněmovně to vřelo. Volný přinesl ceduli s nápisem All Lives Matter, Kalousek mu ji vyhodil 7. července 2020 17:55
Zpět
Sdílet
Diskuse