Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2020 12:30
Čas čtení 1:05
Viktor Kniš

Toto je nejlépe vydělávající sportovec na světě. Ve 24 letech podepsal smlouvu na půl miliardy dolarů, nehraje fotbal ani hokej

SPORT
Uložit Uložené

V únoru 2020 přivedl Kansas City Chiefs k zisku Super Bowlu po 50 letech a nyní se dočkal hvězdného kontraktu na 10 let, během kterých vydělá více než 450 milionů dolarů.

Když Patrick Mahomes v únoru 2020 přivedl svůj klub Kansas City Chiefs po 50 letech k zisku Super Bowlu, ještě netušil, že ho čeká hvězdný kontrakt.

24letý quarterback prodloužil smlouvu se šampiónem NFL o deset let, a to až do konce sezóny 2031. „Zůstávám s tímto klubem,“ potvrdil informace médií na Twitteru.

Během této dekády vydělá minimálně 450 milionů amerických dolarů. Pokud si připočte i bonusy, polepší si až o 503 milionů dolarů.

„Podepsali jsme Patricka Mahomese na dalších deset let. Jelikož měl smlouvu do roku 2022, bude u nás ještě dalších dvanáct sezón,“ napsali představitelé Chiefs na Twitteru.

„Od chvíle, kdy se k nám před pár lety připojil, stal se z něj jeden z nejvlivnějších sportovců i v rámci jiných odvětví. Svou dynamickou hrou, ale i nakažlivou povahou se stal jednou z největších osobností, jaká si oblékala dres Chiefs. Je to pravý vůdce a jsem nadšený, že zůstane součástí naší komunity ještě mnoho let,“ uvedl prezident klubu Clark Hunt na adresu Mahomese během tiskové konference.

„Jeho mimořádné sportovní schopnosti ve spojení s jedinečnou osobností jsou u sportovce vzácné. Budeme nadále dělat vše, co je v našich silách, abychom ho obklopili talentem. Tato dohoda nám poskytuje větší flexibilitu. Je očividně nedílnou součástí našeho úspěchu a jsme nadšeni, že to tak bude ještě dlouhou dobu,“ uvedl generální manažer klubu Brett Veach.

Dosud byl rekordmanem s nejvyšší částkou na smlouvě Mike Trout, který v minulosti podepsal smlouvu s baseballovým týmem Los Angeles Angels ve výši 426,5 milionů dolarů na 12 let.

Domů
Sdílet
Diskuse