Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2020 18:29
Čas čtení 0:40
Daniel Mikolášik

V Chorvatsku přibyl rekordní počet nakažených koronavirem, vláda bude zavádět nová opatření

NEWS CHORVATSKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Epidemiologická situace se na Jadranu zhoršuje, nakažených přibývá.

Za 24 hodin přibylo v Chorvatsku rekordních 116 nakažených koronavirem, informovaly v pátek místní úřady. Ačkoliv mnozí rekreanti se aktuálně radují z letní sezóny, je možné, že Češi se budou muset opět na čas rozloučit s Jaderským mořem. Ministr zdravotnictví Vili Beroš totiž oznámil, že v zemi budou zavedena nová opatření.

Jak informuje Croatia Week, zpřísní se podmínky pro vstup cizinců přes hranice do Chorvatska ze sousedních zemí, vystupňují se kontroly shromáždění a opět by mělo přijít v platnost povinné nošení roušek v obchodech, barech či restauracích.

Doporučeno
RegioJetem do Chorvatska za 590 korun? Dopravce zveřejnil další informace o chystané lince k Jadranu RegioJetem do Chorvatska za 590 korun? Dopravce zveřejnil další informace o chystané lince k Jadranu 5. června 2020 13:47

„Stále diskutujeme o nutných opatřeních a doladěna budou ještě dnes,“ řekl Beroš na tiskové konferenci po zasedání krizového štábu na vládě, který bude mít prý opět denně tiskové konference. „Zatím shromažďování nezakážeme, ale vystupňujeme epidemiologická opatření, která zatím přinášela výsledky,“ doplnil Beroš.

„Také jsme diskutovali o situaci na hranici. Značně se zlepšila, ale vzhledem ke zhoršování epidemiologické situace v sousedních zemích určitě zpřísníme podmínky pro vstup do Chorvatska a zavedeme čtrnáctidenní samoizolaci, ale i kratší období samoizolace, pokud osoba absolvuje PCR test,“ dodal chorvatský ministr zdravotnictví.

Domů
Sdílet
Diskuse